Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη διαδήλωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη διαδήλωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Κινητοποίηση στις 17/10 στις 12μμ στο άγαλμα Βενιζέλου διοργανώνουν περιβαλλοντικές συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

“Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αναπνεύσουμε! Στην πόλη μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη υποβάθμιση της ζωής μας από την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (και όποια άλλη ενεργοβόρα βιομηχανία), την κατασκευή των γιγαντιαίων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και την Μαυροράχη του Λαγκαδά (δίπλα στον έτσι κι αλλιώς καταστροφικό για την περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ΧΥΤΑ-χωματερή) αλλά και την καθημερινή αέρια ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού και της Δυτ. Θεσσαλονίκης.
Ενώ η κλιματική αλλαγή δείχνει καθημερινά όλο και πιο φοβερά τα δόντια της, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο συνεχίζουν να σχεδιάζουν πολιτικές για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και καταστροφής του περιβάλλοντος. Από τις εξορύξεις και τα γιγαντιαίων διαστάσεων αιολικά πάρκα (Β.Α.Π.Ε.) μέχρι την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων και της “βιομηχανίας των απορριμμάτων”, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολιτική που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από την υγεία και τη ζωή μας.
 Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! – ΟΧΙ στις Μ.Ε.Α. Αγ. Αντωνίου Θέρμης και Μαυροράχης Λαγκαδά και την παραγωγή SRF-RDF
 Λέμε ΟΧΙ στην ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.-Elpedison!
 Λέμε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική!
 Απαιτούμε μέτρα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μια άλλη πολιτική διαχείρισης τους με την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης!
Καλούμε κάθε περιβαλλοντική ομάδα, εργατοϋπαλληλικό σωματείο, φοιτητικό σύλλογο και σύλλογο γονέων, κάθε τοπική και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα, να ενώσουμε την φωνή μας σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή”.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.