Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στην Οράντεα της Ρουμανίας

Στις 26-31 Οκτωβρίου 2016, δύο καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, ο κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου (Συντονιστής) και η κ. Αλεξία Φραγκούλη, συμμετείχαν σε μια Διακρατική Συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+ “Genius and Mission in Education” στην πόλη Οράντεα της Ρουμανίας, εκπροσωπώντας το σχολείο τους, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους από σχολεία της Ιταλίας, Ισπανίας, Ρουμανίας και της Λετονίας.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εστιάζει στη Μη-Τυπική Μάθηση, τη διεθνή συνεργασία για την καινοτομία, την ανταλλαγή καλών πρακτικών διδασκαλίας και την συμπεριληπτική μάθηση. Μεταξύ των βασικών στόχων του είναι η προαγωγή των Ευρωπαϊκών αξιών, η δημιουργία άνετου περιβάλλοντος για μάθηση και η έκφραση της δημιουργικότητας και των συναισθημάτων των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος σε τάξεις μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και το Δημαρχείο της Οράντεα με σκοπό τη διασπορά του προγράμματος και συμμετείχαν σε συναντήσεις εργασίας που αφορούσαν τη διαχείριση και την εφαρμογή του προγράμματος.
img_6257

img_6258

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.