Το 3ο γυμνάσιο στην Ιταλία

Το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στην Ιταλία

Όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν μόνο στην Ρώμη !
Μια νοερή διαδρομή πάνω στην Εγνατία οδό που από τα αρχαία χρόνια συνδέει δύο πολιτισμούς , τον Ελληνικό και τον Ρωμαϊκό , έγινε η αφορμή για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα και μια πετυχημένη ηλεκτρονική αδελφοποίηση ανάμεσα σε μαθητές του 3ο Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και Ιταλούς μαθητές , Δημοτικού και Γυμνασίου , από την Ιταλική πόλη Κρεμόνα.
Η Ελληνο- ιταλική συνεργασία είχε την ευτυχέστερη κατάληξη : Οι Έλληνες μαθητές επισκέφτηκαν την Ιταλία και ξεναγήθηκαν από τους Ιταλούς φίλους τους μέσα από ένα καινοτόμο « παιχνίδι θησαυρού » που παρουσιάστηκε και στον τοπικό τύπο.
Η ομάδα των 16 μαθητών της Γ’ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες Μουζούρη Γαρυφαλλιά και Λαζαρίδου Έρνα εξερεύνησε την ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας , επέστρεψε με αξέχαστες αναμνήσεις στις αποσκευές της από το Μιλάνο , την Βερόνα και το Μπέργαμο και είπε “ arrivederci ” στους Ιταλούς φίλους δίνοντας ραντεβού στην Ελλάδα και στο Ωραιόκαστρο την επόμενη χρονιά !
IMG_8630

IMG_8631
Οι Υπεύθυνες Καθηγήτριες ​​​​​​​
Έρνα Λαζαρίδου. O Δ/ΝΤΗΣ
Νικόλαος Γ. Νταμπαλής
Μαθηματικός ΠΕ03

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.