Τραγωδία Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης – Ακόμα και ισόβια για τους εμπλεκόμενους

Τραγωδία Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης –
Ακόμα και ισόβια για τους εμπλεκόμενους

Συνελήφθη ο σταθμάρχης της Hellenic Trains, με τις κύριες ευθύνες να επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ενώ ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση και συγκεντρώνει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι καταθέσεις των επιζώντων, ωστόσο, και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Trains και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων.

Αυτό που κυρίως ερευνάται είναι, εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, καθώς και γιατί ο σταθμάρχης έδωσε τη συγκεκριμένη γραμμή στην επιβατική αμαξοστοιχία. Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων, οι οποίοι από το πρωί δίνουν αίμα για τους τραυματίες.

Την ίδια ώρα, η εικόνα που αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στα Τέμπη είναι σοκαριστική. Παράλληλα, άρχισε και η απομάκρυνση, κομμάτι κομμάτι, της άμορφης μάζας, στην οποία μετατράπηκε η αμαξοστοιχία. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων στάθηκαν τυχεροί και σώθηκαν, κάποιοι από μία τυχαία απόφαση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.