Τρεις ακόμη νεκροί από την ασθένεια του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Τρεις ακόμη νεκροί από την ασθένεια του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Τριάντα πέντε άτομα έχουν προσβληθεί από τη νόσο από τις 22 Αυγούστου, ενώ από την αρχή του τρέχοντος έτους είχαν μολυνθεί συνολικά 131 άτομα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν επίσημα στοιχεία την Πέμπτη.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την ασθένεια του ιού του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus – WNV) στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ – ΚΕΕΛΠΝΟ), με τους θανάτους φέτος από τη νόσο να φτάνουν τους 13.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται από τα κουνούπια και μεταξύ άλλων συμπτωμάτων, προκαλεί πυρετό, πονοκέφαλο και ναυτία. Επιπλέον, μπορεί να βλάψει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μάλιστα να οδηγήσει σε θάνατο.

Ο ιός αυτός καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2010. Μεταξύ του 2010 και του 2014, περίπου 80 άτομα έχασαν την ζωή τους στην χώρα εξαιτίας του ιού, ενώ δεν αναφέρθηκαν περιστατικά την περίοδο 2015-2016. Το 2017, ένα νέο ξέσπασμα του ιού είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ακόμη ανθρώπων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.