Τριμερής εμπλοκή για τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην γραμμή express Νο 83 Λαγκαδά – Θεσσαλονίκης, κατά την πρώτη ημέρα έναρξης της τροποποίησής της, διαπιστώθηκε η σημαντική χρονική επιβάρυνση του δρομολογίου.
ΟΑΣΘ
Επιπλέον, η συγκεκριμένη τροποποίηση οδηγεί στην μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς αδυνατεί να εξυπηρετήσει των τεράστιο όγκο των επιβατών – συνδημοτών μας. Και αυτό διότι πρόκειται για την γραμμή κορμό που εξυπηρετεί τους Δημότες από τον Λαγκαδά προς την Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως. Αυτός ήταν και ο λόγος που στο παρελθόν ο ΟΑΣΘ και το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ) είχαν δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να τροποποιηθεί η γραμμή 83.

Στη ουσία η γραμμή 83 εξυπηρετεί μέσω ανταποκρίσεων των υπολοίπων γραμμών (τοπικών γραμμών του μετακινούμενου πληθυσμού και δρομολογίων σύνδεσης των Δημοτικών μας Ενοτήτων) τον μετακινούμενο πληθυσμό όλου του Δήμου Λαγκαδά από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι δε ήδη πολύ επιβαρυμένη σε σχέση με την επιβατική κίνησή της, όπως αυτή καταγράφεται κατά τις ώρες αιχμής. Κάτι που και ο ίδιος ο ΟΑΣΘ παραδέχεται στο υπ΄αριθ. 2590/3-2-2015 έγγραφό του προς τον ΣΑΣΘ.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος Λαγκαδά αντιδρά έντονα και ζητά την άμεση επαναφορά του δρομολογίου στην πρωτύτερη κατάσταση, καθώς η γραμμή express Νο 83 είναι ένα κεκτημένο στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο μας. Σεβόμαστε τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα ζητήματα εξυπηρέτησης των Δημοτών του, αλλά θεωρούμε πως για την εξυπηρέτησή τους θα έπρεπε να αναζητηθούν από τον ΣΑΣΘ και τον ΟΑΣΘ διαφορετικοί τρόποι επίλυσης που δεν θα συνδέονται με την επιβάρυνση της εξυπηρέτησης των δημοτών του Δήμου Λαγκαδά. Σε κάθε περίπτωση και για λόγους αυτοδιοικητικής δεοντολογίας ο Δήμος Ωραιοκάστρου αλλά και οι εμπλεκόμενοι Φορείς όφειλαν να ενημερώσουν έγκαιρα τον Δήμο Λαγκαδά για τις όποιες ενέργειες συνδέονται και θίγουν άμεσα την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του Δήμου Λαγκαδά.

Όλα τα παραπάνω θα τονιστούν και στην συνάντηση την Μ.Τρίτη του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΣΑΣΘ, αλλά και στην σύσκεψη που θα ακολουθήσει την Μ.Τετάρτη με τις διοικήσεις των ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Α.Ε.

Επιπρόσθετα την Μ.Τετάρτη κατά την διάρκεια της συσκέψεως θα τεθούν εκ νέου και όλα τα σημαντικά ζητήματα βελτίωσης της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του Δήμου Λαγκαδά και ειδικότερα:

1. Η πύκνωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Δημοτικών Ενοτήτων Βερτίσκου και Σοχού από και προς την πόλη του Λαγκαδά.

2. Η ίδρυση νέας γραμμής εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων από το Ζαγκλιβέρι απευθείας προς τον Λαγκαδά.

Η βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας που αδυνατεί σήμερα να εξυπηρετήσει επαρκώς όλο τον Δήμο μας, θα συνεχίσει να αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και συνεχών διεκδικήσεων για τον Δήμο Λαγκαδά. Στις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των αποτελεσμάτων των συναντήσεων και συσκέψεων για το σοβαρότατο αυτό θέμα, θα ακολουθήσει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα κληθούν να παραστούν οι βουλευτές όλων των παρατάξεων της Β´ Θεσσαλονίκης και οι διοικήσεις των ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ και ΣΑΣΘ.
πηγή lagadas.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.