Τρισδιάστατα εκτυπωμένα έπιπλα από 100% θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα έπιπλα από 100% θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα

Το BlueCycle, αξιοποιώντας πλαστικά που προέρχονται κυρίως από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα, ενώνει τις δυνάμεις του με το αρχιτεκτονικό δίδυμο The New Raw και προτείνει δημιουργικές λύσεις μέσα από την παραγωγή μιας νέας σειράς επίπλων κατασκευασμένων από ανακυκλωμένο πλαστικό.

τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, σε συνδυασμό με ένα μακροχρόνιο έργο Έρευνας & Σχεδιασμού δίνουν μια νέα προοπτική στην αξιοποίηση των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων, ώστε να μην επιστρέψουν στο οικοσύστημα, αλλά να «αναγεννηθούν»!

Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα έπιπλα από 100% θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα, θα φέρουν μοναδικά χαρακτηριστικά παραγωγής και θα μπορούν με τη σειρά τους να ανακυκλωθούν πλήρως από το BlueCycle!

Η διαδικασία είναι απλή: τα θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα συλλέγονται από το πανελλαδικό δίκτυο που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να αναπτύσσει το πρόγραμμα BlueCycle. Στη συνέχεια, θα υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία στον χώρο του BlueCycle Lab, του μοναδικού εξειδικευμένου εργαστηρίου στην Ελλάδα για την αξιοποίηση θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων, στον Πειραιά. Εκεί στεγάζεται και το πρώτο και μοναδικό ρομποτικό εργαστήριο για τρισδιάστατη εκτύπωση μεγάλων διαστάσεων στην Ελλάδα. Το υλικό που θα προκύπτει θα χρησιμοποιείται στον ρομποτικό βραχίονα για την εκτύπωση επίπλων υψηλής αισθητικής, σε σχέδια των The New Raw. Κάθε έπιπλο-αντικείμενο θα έχει μια «ταυτότητα», μοναδικά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα το συνοδεύουν και θα επιτρέπουν την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή του όχι μία και δύο, αλλά περισσότερες φορές, αναλόγως με την επιθυμία του καταναλωτή. Τη διαδικασία ανάκτησης και δημιουργικής ανακύκλωσης του προϊόντος αναλαμβάνει η BlueCycle, διασφαλίζοντας τον νέο «κύκλο ζωής» του πλαστικού.

Μοναδικό design, 100% ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της έρευνας συνδυάζονται σε ένα προϊόν που βλέπει στην επόμενη μέρα των πλαστικών απορριμμάτων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.