Τσίπρας: Ζητάμε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές εντός 3 εβδομάδων

Τσίπρας: Ζητάμε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές εντός 3 εβδομάδων

Σε δηλώσεις για τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου θα προβεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, Τρίτη, σε αίθουσα του Ζαππείου, στις 13:00.

Η αισχροκέρδεια που κοστίζει στα νοικοκυριά νομιμοποιείται με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία και η μεσαία τάξη ωθούνται στο περιθώριο και στην αγωνία για το αύριο. Η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε κυβερνητική πράξη όπως δείχνουν τα δημόσια σκάνδαλα, οι απευθείας αναθέσεις και η εμπλοκή ακόμα και στο οργανωμένο έγκλημα.

Ονόματα κυβερνητικών στελεχών είναι συνώνυμα της παρανομίας.

Η υπόθεση των υποκλοπών ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο. Αυτός ο «ζόφος» είναι αυτό, που από τη πρώτη στιγμή ονομάσαμε «καθεστώς Μητσοτάκης».

Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της κυβερνητικής εξουσίας, που του χάρισε ο ελληνικός λαός. Καταχραστής αμετανόητος.

Όλα αυτά είναι η κορυφή του παγώβουνου.

Η ιδιωτική ζωή του πολίτη έγινε βορά ενός εγκληματικού δικτύου υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, με σκοπό τον εκβιασμό και την φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης.

Η «εθνική ασφάλεια» που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης έγινε θύμα παιχνιδιών μαφίας και συγκάλειψης. Με ψέματα, με εκβιασμούς, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με δολοφονίες χαρακτήρων.

Το θέαμα μιας πλειοψηφίας, που ομόφωνα δέχεται τα όσα κάνει ο πρωθυπουργός, είναι επικίνδυνη. Παραμένουν στις θέσεις τους και συντάσσονται με αυτόν, που κάνει τις υποκλοπές είναι επικίνδυνη. Μια τέτοια κατάσταση σήψης, δεν γίνεται να γίνει δεκτή από κανένα άνθρωπο.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την εκτροπή. Ακόμη κι αν το αποφάσισαν 156 βουλευτές.

Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει έστω και μια εξήγηση, για εμάς, αυτή η κυβέρνηση είναι έκπτωτη. Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια στιγμή παραπάνω και να αποφασίζει για τον ελληνικό λαό. την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο

Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή.

Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση την συμμετοχή μας, αν υπάρξει νομοθετική διαδικασία για τον αποκλεισμό των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία της Βουλής.

Τέλος, καλούμε όλα τα κόμματα και τα συνδικάτα να δημιουργήσουν ένα τείχος και τους πολίτες να πάρουν τη δημοκρατία στα χέρια τους, με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει με τις πράξεις του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Θεσμική αντιμετώπιση των κρίσεων

«Κινηθηκαμε θεσμικά από την πρώτη στιγμή. Αντιμετωπίσαμε απολύτως θεσμικά αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο. Ζητήματα απαντήσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο και ζητήσαμε αποδείξεις από την αρμόδια αρχή. Δεν πήραμε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό. Δεν γίνεται να μην κάνουμε τίποτα.

Αποφασίσαμε την αποχή μας από τις διαδικασίες, επειδή θεωρούμε ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει. Στο δίλημμα δεν θα απαντήσουν μόνο 156 βουλευτές της ΝΔ, αλλά όλοι οι Έλληνες.

Εντός του Φλεβάρη εκλογλες, για να αποκατασταθεί η τάξη.  Να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Αυτή είναι η απόφασή μας. Έτσι θα πορευθούμε. Αυτή η παραβίαση είναι συνδεδεμένη με την πολιτική, που ασκεί αυτή η κυβέρνηση».

Διεθνοποίηση των υποκλοπών

«Απευθυνόμαστε τόσο εντός όσο κι εκτός της χώρας. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. Δεν έχουμε παραβίαση μόνο των νόμων της χώρας μας, αλλά κι αυτό, που ονομάζουμε «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Έχω ήδη απευθυνθεί στο ΕΚ και στην ΕΕ. Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Επιτροπής PEGA, που ερευνά το θέμα των παρακολουθήσεων. Προφανώς θα διεκδικήσουμε τη διεθνοποίηση του γεγονότος. Έχουμε ήδη εξηγήσει και καταθέσει τις προτάσεις μας. Μια εθνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τους θεσμούς. Με πλουραλισμό και διαφάνεια στην ΕΥΠ . Με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ελέγχει τη δράση της.

ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ

«Επί των ημερών μας η ΕΥΠ λειτούργησε εντός του πλαισίου του νόμου. Ό,τι έγινε, έγινε για την πάταξη της εγκληματικότητας λόγω της προσφυγικής κρίσης. Της μεγαλύτερης μετά τον 2 ΠΠ. Έγιναν πολλές εγκληματικές ενέργειες σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης. Οι κρατικές αρχές ενημέρωναν. Εκτός της διασφάλισης αυτού, που ονομάζουμε «εθνική ασφάλεια» και «αντιμετώπιση τρομοκρατίας» η ΕΥΠ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκανε προσπάθεια να πατάξει το έγκλημα και εντός της αστυνομίας. Έκανε έρευνα για την Greek Mafia και τώρα η Greek Mafia διηκεί την ΕΥΠ».

dikaiologitika.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.