Υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στο 1ο δημοτικό Παλαιοκάστρου

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει 11 εκπαιδευτικούς και 18 μαθητές/τριες από την Ιταλία, την Πολωνία, Πορτογαλία και την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: ¨Multiple Intelligences. On the Path to New Minds¨ (Πολλαπλές Νοημοσύνες. Στο Δρόμο για τις Νέες Ευφυίες). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και ήταν η 3η κατά σειρά (Η 1η έγινε στην Τουρκία και η 2η στην Ιταλία).
Για την υλοποίηση του προγράμματος ομάδες μαθητών/τριών από τις παραπάνω χώρες και φυσικά και από τη χώρα μας, συμμετείχαν σε δραστηριότητες που συνδέονταν με το πρόγραμμα τόσο μέσα στο χώρο του σχολείου, όσο και κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών επισκέψεων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στο αγρόκτημα «Αγνάντι» στο Λευκοχώρι.
Οι στόχοι της εκπαιδευτικής συνάντησης επιτεύχθηκαν μέσα σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και δημιουργικότητας από όλους τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος, γεγονός που μας δίνει την ώθηση και τη δύναμη να συνεχίσουμε με αισιοδοξία τα σχέδιά μας για την επόμενη χρονιά. Άλλωστε είναι γεγονός ότι η καλλιέργεια οικουμενικής συνείδησης πρέπει να είναι στόχος κάθε σχολικής μονάδας και γενικότερα ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θέλει να διαμορφώνει προσωπικότητες που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή και τους επαγγελματίες για την υποστήριξη του προγράμματος, καθώς επίσης τους γονείς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που μεταξύ άλλων προετοίμασαν γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα για τις ξένες αποστολές , το οποίο προσέφεραν την πρώτη ημέρα υποδοχής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις οικογένειες των μαθητών/τριών του σχολείου μας για την εξαιρετική φιλοξενία προς τους ξένους επισκέπτες μας .
E8B0C592-2F5E-41AA-BA24-5AB1363C7BDC
​​​​​​​Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων
​​​​​​ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.