Υπεγράφη η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού

Υπεγράφη η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού

Ακόμη ένα μεγάλο έργο στον Δήμο Ωραιοκάστρου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού, μήκους 8χλμ, από την οδό Θεσσαλονίκης έως την Π.Ε.Ο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.200.000€. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτήσει το έργο με 600.000 ευρώ, ο δήμος Ωραιοκάστρου με 300.000 ευρώ από ίδιους πόρους, με 200.000 ευρώ ο δήμος Δέλτα και με 100.000 ευρώ ο δήμος Παύλου Μελά. Η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρίας που θα αναλάβει το έργο, υπεγράφη και το επόμενο βήμα είναι η άμεση έναρξη των εργασιών.

Το έργο της ασφαλτόστρωσης περιλαμβάνει: αποκατάσταση – επισκευή των φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος (λακκούβες- καθιζήσεις- παραμορφώσεις), καθώς και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού, ενώ δεν θα γίνει καμία αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της Συμμαχικής Οδού σε κανένα τμήμα της.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης τόνισε ότι: «Με την ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού επιλύονται σημαντικότητα ζητήματα ασφάλειας, λειτουργικότητας και ποιότητας στην κίνηση των οχημάτων. Ξεκινάει ένα έργο, το οποίο είχαμε δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσουμε και θα ολοκληρώσουμε. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου εργάζεται σκληρά, προκειμένου τα έργα που σχεδιάζουμε από την μέρα που αναλάβαμε να μπουν σε τροχιά υλοποίησης και να κάνουμε το όραμά μας, πράξη. Στόχος μας είναι η βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη μας και γι΄αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε»

«Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής και των χιλιάδων πολιτών, που μετακινούνται με τα οχήματά τους. Εδώ δεν πρόκειται για ένα θέμα αισθητικής αλλά ασφάλειας των δημοτών μας και όλων όσων κινούνται στη Συμμαχική Οδό και είμαστε υποχρεωμένοι να τη διασφαλίσουμε. Κάθε μέρα κερδίζουμε και ένα μεγάλο στοίχημα με την υλοποίηση όλων εκείνων των έργων, που προγραμματίσαμε από την αρχή και βλέπουμε σήμερα να υλοποιούνται» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευάγγελος Καραστερίου  

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.