Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 – Βήμα βήμα πως να αποστείλετε sms

Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112  Βήμα βήμα πως να αποστείλετε sms

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή του gov.gr για να στείλετε γραπτό μήνυμα (SMS) στο 112

Μέσω της εφαρμογής του gov.gr μπορείτε να στείλετε στο 112 γραπτό μήνυμα (SMS) που περιέχει τη ακριβή θέση σας με βάση το δέκτη GPS του κινητού σας τηλεφώνου. Γνωρίζοντας με ακρίβεια τη θέση σας όταν είστε σε κίνδυνο ή χρειάζεστε βοήθεια, οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης μπορούν να φτάσουν σε εσάς γρηγορότερα.

Βήμα 1: Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, πατήστε το «Επείγουσα ανάγκη 112»

Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στην εφαρμογή για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αποστολής μηνύματος στο 112. Δηλαδή, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο 112 μέσω της εφαρμογής του gov.gr χωρίς να κάνετε ταυτοποίηση με τους κωδικούς Taxisnet ή web banking.

 

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε τη χρήση τοποθεσίας από την εφαρμογή

Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε τη χρήση της τοποθεσίας του κινητού σας. Ακολουθείστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Προκειμένου το μήνυμα που θα στείλετε στο 112 να περιλαμβάνει την ακριβή θέση σας, πρέπει οι υπηρεσίες τοποθεσίας και GPS να είναι ενεργοποιημένες και η εφαρμογή να μπορεί να κάνει χρήση της τοποθεσίας του κινητού σας. Αν έχετε απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας και GPS, η εφαρμογή θα σας εμφανίζει μήνυμα με οδηγίες κάθε φορά που πιέζετε το «Επείγουσα ανάγκη 112». Ακολουθείστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Βήμα 3: Στείλτε μήνυμα στο 112

Η εφαρμογή ανοίγει το περιβάλλον SMS του κινητού σας. Έχει ήδη επιλεγεί το 112 ως παραλήπτης του μηνύματος, και στο κείμενο του μηνύματος εμφανίζονται οι συντεταγμένες της θέσης σας, όπως λαμβάνονται από τις υπηρεσίες τοποθεσίας και GPS της συσκευής σας.

Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας και GPS στο κινητό σας ή αν δεν έχετε επιτρέψει στην εφαρμογή να κάνει χρήση της τοποθεσίας του κινητού σας, δεν θα περιλαμβάνονται οι συντεταγμένες.

ΜΗ ΣΒΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ στο μήνυμα. Γράψτε πριν ή μετά τις συντεταγμένες τα ακόλουθα στοιχεία:
– Τι έχει συμβεί; Ποια είναι η έκτακτη ανάγκη;
– Πού έχει συμβεί; Ποια είναι η θέση του συμβάντος;
– Υπάρχουν τραυματίες;

Πατήστε «Αποστολή» για να στείλετε το μήνυμά σας. Θα λάβετε άμεσα αυτόματο απαντητικό μήνυμα, στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το κέντρο επικοινωνιών 112 ενδέχεται να επικοινωνήσει μαζί σας, με SMS ή φωνητική κλήση, προκειμένου να σας ζητήσει επιπλέον πληροφορίες.

 

Προσοχή! Επιδείνωση καιρικών φαινομένων απο σήμερα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.