Υπογράφουμε για τη δημιουργία Ποντιακού Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη

Υπογράφουμε για τη δημιουργία Ποντιακού Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη

Αφιέρωσε τη ζωή του στον Πόντο και συνεχίζει για να δει ένα απο τα μεγαλύτερα όνειρά του να πραγματοποιούνται. Ένα όνειρο όλων των Ποντίων, όλων των Ελλήνων.
Το όνειρο του ομότιμου καθηγητής Ιστορίας Κωνσταντίνου Φωτιάδη, η δημιουργία Ποντιακού Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Φωτιάδης έχει μέχρι στιγμής  συγγράψει σαράντα έξι βιβλία για τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και τον Παρευξείνιο Ελληνισμό με κορυφαίο το μνημειώδες δεκατετράτομο έργο του «Η Γενοκτονία Των Ελλήνων Του Πόντου».
Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται ντοκουμέντα από τα αρχεία των Υπουργείων Εξωτερικών πολλών χωρών, που αποδεικνύουν περίτρανα και αδιαμφισβήτητα πως στον Πόντο διαπράχθηκε γενοκτονία.

Σκοπός του Κέντρου Μελετών & Ερευνών του Ποντιακού & Παρευξείνιου Ελληνισμού:
1. Έρευνα, καταγραφή και ανάδειξη ζητημάτων σχετικών με την ιστορία, τον πολιτισμό και την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και του Παρευξείνιου χώρου, την προσφυγική ιστορία, την αξιοποίηση της τοπικής ιστορίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
2. Ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της ιστορικής μνήμης σε διεθνές επίπεδο μέσα από διεθνή δίκτυα μουσείων, ιδρυμάτων, θεσμών, πολιτιστικών οργανισμών κ.α.

Την ιστορία, τα βιώματα, τον πόνος, την αγωνία, τα μαρτυρικά γεγονότα πρέπει να τα στεγάσουμε!

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη με αίσθημα υποχρέωσης απέναντι στην ιστορία μας.
Απέναντι στους προγόνους μας, στο παρελθόν και το μέλλον μας!

Υπογράφουμε ΕΔΩ  •

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.