Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας προσφυγόπουλων με Άρη Κ19

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (www.arsis.gr) υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τη γερμανική οργάνωση Spirit of Football (www.spiritoffootball.com) για να προωθήσουν από κοινού την αξία της κοινωνικής συμμετοχής μέσα από τον αθλητισμό.

Η ποδοσφαιρική ομάδα των προσφυγόπουλων «ARSIS Football Club» θα δώσει φιλικό αγώνα με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Άρη Κ19, την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (περιοχή Μίκρας https://www.google.gr/maps/dir/40.6277275,23.0510077).

Η οργάνωση Spirit of Football έχει συσταθεί και λειτουργεί με σκοπό τη διάδοση του αθλητισμού και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων, καθώς και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

To Football Club ARSIS είναι νεοσύστατη ομάδα με μέλη πρόσφυγες και μετανάστες από 16 μέχρι 25 ετών που διαμένουν σε ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων – εφήβων αγοριών της ΑΡΣΙΣ, σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σε κοινωνικά διαμερίσματα μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Τη μπάλα του φιλικού ματς θα τη διαθέσει η οργάνωση «Spirit of Football» και θα την υπογράψει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Οι κοινές δράσεις της ΑΡΣΙΣ και της Spirit of Football θα συνεχιστούν την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου στο χώρο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου θα διοργανωθούν αθλητικά εργαστήρια.

Στα εργαστήρια θα συμμετέχουν νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες από κοινού με συνομηλίκους τους Έλληνες που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Τα αθλητικά εργαστήρια θα διαρκέσουν από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 14 Μαΐου σε εκδήλωση που θα γίνει το πρωί στις δομές της ΑΡΣΙΣ για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα υπογραφεί η μπάλα της Spirit of football από τον βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καϊσα, καθώς και από όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.