Φρικτός θάνατος για δυο σκυλιά, μια γάτα κι έναν σκαντζόχοιρο από δηλητηριασμένα… σύκα

Φρικτός θάνατος για δυο σκυλιά, μια γάτα κι έναν σκαντζόχοιρο από δηλητηριασμένα… σύκα

Πόσα σύκα χρειάζονται για να δολοφονήσεις τέσσερα ζώα;

Ίσως και μόνο ένα! και όχι απαραίτητα τα 20 και πλέον, που βρήκε καλυμμένα με τοξική ουσία η Τσίκα, ο εκπαιδευμένος σκύλος της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, με τη Ομοσπονδιακή Θηροφύλακα κ. Χριστίνα Διακίδη, στη χθεσινή τους (21/8/2022) έρευνα στην περιοχή Καλλιέρου στα Κοσκινού της Ρόδου.

Κι όμως, ο εγκληματίας που έκανε αυτή την πράξη, διέσπειρε περισσότερα από 20 δηλητηριασμένα σύκα σε μια δασική περιοχή για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Το αποτέλεσμα ήταν δυο σκυλιά, μία γάτα κι ένας σκαντζόχοιρος να βρουν φρικτό θάνατο. Ευτυχώς η Τσίκα εντόπισε τα υπόλοιπα δολώματα πριν θρηνήσουμε περισσότερα θύματα. Οι φόλες παραδόθηκαν στην Αστυνομία ενώ από τα νεκρά σκυλιά πάρθηκαν δείγματα που υποβλήθηκαν μαζί με τη μήνυση του ιδιοκτήτη τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου. Για να είναι σίγουρη η Χριστίνα ότι έχει καθαρίσει η περιοχή, επανέλαβε και σήμερα αυτοψία με εύρημα ένα ακόμα δόλωμα.

Την ομάδα του LIFE Bonelli East Med συνόδευαν ο υπάλληλος του δασαρχείου Ρόδου κ. Βασίλης Χίος, ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου κ. Σωτήρης Χατζηστρατής και η Ομοσπονδιακή Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου, κα Ελένη Μικρομανώλη.

Οι φωτογραφίες είναι της Χριστίνας Διακίδη.

Πληροφορίες: LIFE Against Poison Crete

dasarxeio.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.