Φυγόποινος προσπάθησε να επιστρέψει στην Ελλάδα

[ad_1]

Φυγόποινος προσπάθησε να επιστρέψει στην Ελλάδα

Είχε γίνει άφαντος μετά την καταδίκη του σε βαριά ποινή για διάφορα αδικήματα, ένας 34χρονος Αλβανός, παρά το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί. Όπως αποδείχθηκε, είχε διαφύγει στην πατρίδα του, αλλά έκανε το λάθος να… επιστρέψει!


Ο φυγόποινος εμφανίστηκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα στο σημείο εισόδου του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης στην Κακαβιά, αλλά κατά τον έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα!

Ο 34χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος έδωσε εντολή να εγκλειστεί στις φυλακές Σταυρακίου για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης επτά ετών και επτά μηνών που του είχε επιβληθεί, ενώ θα πρέπει να αποδώσει και την χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ που προέβλεπε η καταδικαστική απόφαση.

*** Μπήκε σε ένα κατάστημα πώλησης αγροτικών μηχανημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων παριστάνοντας τον πελάτη, απασχόλησε τον ιδιοκτήτη και, αφού άρπαξε ένα αλυσοπρίονο, τράπηκε σε φυγή ένας 47χρονος Έλληνας. Λίγες ώρες αργότερα, έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας και διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινος.

Σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 13 μηνών. Αφού απολογηθεί στον ανακριτή για την κλοπή μετά την δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, θα πρέπει να εξαγοράσει την ποινή αν θέλει να παραμείνει ελεύθερος.

Πηγή: protothema.gr

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.