“φυτεύω αναπνέω” αυτό ήταν το σύνθημα που έγινε πράξη απο το 2ο Δημοτικό Κυμίνων,βίντεο

“φυτεύω αναπνέω” αυτό ήταν το σύνθημα που έγινε πράξη απο το 2ο Δημοτικό Κυμίνων

Το 2ο δημοτικό σχολείο Κυμίνων με βασικό οργανωτή τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε σήμερα μία νέα δράση “φυτεύω αναπνέω” δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό βιωματικό περιβαλλοντικό μάθημα στα παιδιά και στην κοινωνία γενικότερα.

Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν από την δασολόγο κυρία Ευαγγελία Σίαφαλη για το δάσος, το περιβάλλον και το δέντρο ειδικότερα μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χορό του Αγίου Νεκταρίου Κυμίνων όπου το κάθε παιδί φύτεψε και ένα δέντρο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν ήταν Κουκουναριές,μουριές Πλατανιά και Κυπαρισσία.

Ο πάτερ Χρήστο πρόσφερε κεράσματα στα παιδιά και μια εικόνα ευλογία για όλα μαζί με την ευχή του.

Ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για τη δωρεά των δέντρων και τον Δήμο για την προετοιμασία του χώρου. Τον πάτερ Χρήστο για την θετική ανταπόκριση, του την κυρία Σίαφαλη για τις γνώσεις που μετέφερε στα παιδιά, τον κύριο Παναγιωτόπουλο Χρήστο και την τεχνοπλαστικ για τη δωρεά του συστήματος ποτίσματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διευθύντρια του σχολείου Φαχουριδου Βαρβάρα και στους εκπαιδευτικούς που είναι πάντα δίπλα τους. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Κατούνα Βασίλειο που ήταν δίπλα τους υποστηρικτής από την αρχή που ήταν για απλή ιδέα ως την επίβλεψη και υλοποίηση της δράσης αυτής.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους  όσους βοήθησαν στην δεντροφύτευση!!

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Κυμίνων και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υπόσχεται η δράση αυτή να έχει και συνέχεια και καλεί και άλλα σχολεία να υιοθετήσουν το
“φυτεύω αναπνέω” !

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.