Φωτιά σε κάμπινγκ της Αμμουλιανής,Χαλκιδική

Φωτιά ξέσπασε στο νότιο μέρος της Αμμουλιανής σε κάμπινγκ εχθες,28/4/18,λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στο σημείο κατέφθασαν απο το λιμάνι της Τρυπητής δυο επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. Απο την φωτιά κάηκαν ολοσχερώς μερικά τροχόσπιτα.

Η Αμμουλιανή είναι ένα νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή. Πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική. Έχει έκταση περίπου 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Παλιότερα ήταν μετόχι της Μονής Βατοπεδίου ενώ μετά το 1925 έγινε τόπος εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων. Σήμερα υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Αριστοτέλη και έχει περίπου πεντακόσιους μόνιμους κατοίκους, που ασχολούνται με την αλιεία και τον τουρισμό. Κεντρικός ναός είναι του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 1865. Στο νησί λειτουργούν νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, ενώ υπάρχουν φαρμακείο, σούπερ-μάρκετ, κρεοπωλείο κ.ά. Κάθε χρόνο τιμάται ο Άγιος Γεώργιος τον Απρίλιο. Μερικές από τις παραλίες του νησιού είναι οι Αλυκές, τα Καραγάτσια, ο Άγιος Γεώργιος και η Μεγάλη Άμμος. Αξιοθέατο, εκτός από τον παλαιό ναό είναι και ο αρσανάς στο λιμάνι, που αποτελεί τυπικό δείγμα αγιορείτικης αρχιτεκτονικής.Το νησί συνδέεται με φεριμπότ από την ακτή της Τρυπητής (120 χλμ. από Θεσσαλονίκη) και η απόσταση είναι μόλις 2 ναυτικά μίλια.

αμμουλιανη 3

αμμουλιανη 2

αμμουλιανη 1

φωτια
φωτο αρχείου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.