Φωτισμός Παύλου Μελά: Αξία 1,23 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση 100% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Φωτισμός Παύλου Μελά: Αξία 1,23 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση 100% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Δημήτρης Δεμουρτζίδης, δήμαρχος Παύλου Μελά:

Μιλάμε μόνο με έργα και δυναμώνουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!
Υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινάμε άμεσα το έργο πνοής της «Ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού δημοτικού φωτισμού δήμου Παύλου Μελά, σε επιλεγμένους οδικούς άξονες και κοινόχρηστους χώρους» που εντάχθηκε στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» με αρχικό προϋπολογισμό 1,23 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται 100% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Ενισχύουμε το αίσθημα της ασφάλειας για τους κατοίκους και εργαζόμενους στον Δήμο Παύλου Μελά, αναδεικνύουμε την πόλη μας, πετυχαίνουμε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους και μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Παρεμβαίνουμε σε γειτονιές της Τερψιθέας, της Άνω Ηλιούπολης, της Νικόπολης, των Μετεώρων και της Ευκαρπίας για να δημιουργήσουμε νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με τη χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (LED) και για να επεκτείνουμε το δίκτυο στύλων ιδιοκτησίας του Δήμου, ενώ αλλάζουμε το σημερινό γερασμένο δίκτυο, καθώς τα υφιστάμενα φωτιστικά που διαθέτουν λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας θα τα αντικαταστήσουμε με έξυπνα φωτιστικά νέας τεχνολογίας, καλύτερης φωτεινής απόδοσης και χαμηλότερης κατανάλωσης.
Η υλοποίηση του έργου, μας βοηθά να συμμορφωθούμε με τον εθνικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας (εκπομπές ρύπων) έως το 2030 και την ανάγκη για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική αναβάθμιση των υποδομών μας, ώστε να δίνονται οι δυνατότητες εφαρμογής στο μέλλον συστημάτων τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού σε επίπεδο κόμβου για το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων, καθώς επίσης η εγκατάσταση απαραίτητων υλικών και λογισμικού για τη λειτουργία εφαρμογών Smart Cities.
Κύριος σκοπός μας είναι ο συνδυασμός της ενεργειακής αναβάθμισης και της επίτευξης εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς η συνολική δαπάνη που απορρέει από την αποπληρωμή των εξόδων κατανάλωσης ενέργειας και συντήρησης του παρόντος συστήματος ανέρχεται ετησίως σε 1,34 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ποσοστό 20% των ετήσιων ανταποδοτικών εσόδων του Δήμου, μετά την αφαίρεση των εξόδων μισθοδοσίας.
Αξιοποιούμε για μια ακόμη φορά κοινοτικούς και εγχώριους πόρους και χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του δήμου, φέρνουμε ορατά αποτελέσματα στην ποιότητα της ζωής στον Δήμο Παύλου Μελά.
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Δεν κουβεντιάζουμε με ελαφρότητα, δεν πειραματιζόμαστε με τις αγωνίες σας. Με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, αφοσίωση, γνώση και εμπειρία, πετυχαίνουμε κρίσιμες αλλαγές σε χρόνια και σε καθημερινά αιτήματά σας.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.