Φωτόπουλος προς βουλευτές:πείτε ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Από το 1904 ως το 1908 οι παππούδες μας με κίνδυνο της ζωής τους υποδεχόταν στην τουρκοκρατούμενη Τρικοκκιά Γρεβενών τους Έλληνες μακεδονομάχους που περνούσαν από το Αγιόφυλλο, το τελευταίο χωριό της ελεύθερης Ελλάδας. Τους κρύβανε στο κατώγι την ημέρα και όταν έπιανε η νύχτα τους περνούσαν στο Καρπερό κι από κει μέσω του Αλιάκμονα στα χωριά του Μακεδονικού Αγώνα.
Από το 1983 ζω στο Ανατολικό και σήμερα είμαι Δήμαρχος στο Δήμο Δέλτα, μια περιοχή που έβγαλε πολλούς μακεδονομάχους, καθώς από την παραλία της Χαλάστρας και των Κυμίνων περνούσαν τα πυρομαχικά και τα πολεμοφόδια στο βάλτο των Γιαννιτσών.
Κάθε φορά που συζητιέται το θέμα της ονομασίας των γειτόνων, μου ‘ρχονται στο νου οι ιστορίες των παππούδων μας, ο Παύλος Μελάς που άφησε τις ανέσεις του στην Αθήνα για της πατρίδας την ελευθερία, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ο ίδιος ως παιδί και η οικογένειά του έζησαν τη βαρβαρότητα εκείνης της εποχής.
Πως, λοιπόν, θα μπορούσα να δεχθώ, ως πολίτης αυτής της πατρίδας, να χαρίσουμε έστω και μια συλλαβή απ’ το όνομα της Μακεδονίας μας; Πως μπορώ ως δημοκρατικός πολίτης να συμβιβαστώ με τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό των γειτόνων; Ποιες πρόσκαιρες σκοπιμότητες μπορούν να μας κάνουν να χαρίσουμε δια παντός τη γλώσσα και την εθνικότητα που οι Σκοπιανοί διεκδικούν ανεπιτυχώς εδώ και δεκαετίες;
Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Το αποδεικνύουν όλα τα αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια. Το υπενθυμίζει η περίφημη δήλωση Γκλιγκόροφ.
Αυτή η συμφωνία είναι κόντρα στην ψυχή, στη λογική και στο δίκαιο. Κόντρα στην Ελλάδα.

Ως Μακεδόνας και ως Δήμαρχος μιας περιοχής που οι κάτοικοί της έδωσαν ζωή και περιουσία στον αγώνα για την ελευθερία της Μακεδονίας, ΖΗΤΩ από όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να ψηφίσουν ΚΑΤΑ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος
Δήμαρχος Δέλτα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.