Φόβοι παγκοσμίως για δεύτερο κύμα κορονοϊού – Προειδοποίηση από τον Π.Ο.Υ.

Φόβοι παγκοσμίως για δεύτερο κύμα κορονοϊού Προειδοποίηση από τον Π.Ο.Υ.

Εντείνεται η ανησυχία για νέα έξαρση της Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο. Για μια σκληρή πραγματικότητα κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), προειδοποιώντας ότι απέχουμε πολύ από το τέλος της πανδημίας. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, και ανέρχονται σε περισσότερους από 505.000. Το σφοδρότερο πλήγμα δέχονται οι ΗΠΑ, με 130 χιλιάδες νεκρούς. Ακολουθούν η Βραζιλία, το Περού, η Χιλή, το Μεξικό, η Ρωσία και η Ινδία.

Μολονότι οι ΗΠΑ και η Λατινική Αμερική αντιμετωπίζουν προς το παρόν το μεγαλύτερο πρόβλημα, έντονη ανησυχία προκαλούν και οι νέες εστίες στην Ευρώπη, αλλά και την Κίνα.

Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ, Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου.

«Όλοι θέλουμε να τελειώσει (η πανδημία). Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όμως, η πικρή αλήθεια είναι ότι (η πανδημία) δεν πλησιάζει καν στο τέλος της» είπε χαρακτηριστικά.

Δραματική κατάσταση στις ΗΠΑ

Χιλιάδες άνθρωποι με τα αυτοκίνητά τους σχηματίζουν τεράστιες ουρές στη Φλόριντα για να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό στη χώρα που μετρά σχεδόν 10 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και πλησιάζει τους 130 χιλιάδες νεκρούς.

Δραματική είναι η κατάσταση στις νότιες Πολιτείες που σταματούν την άρση των μέτρων χαλάρωσης εν όψει του εορτασμού για την 4η Ιουλίου.

Σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Πένς επισκέφθηκε το Τέξας φορώντας τη μάσκα του.

«Παροτρύνουμε όλους να φορούν μάσκα στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί (από την COVID-19) και όπου δεν μπορεί να κρατηθεί απόσταση» τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τα τρία νέα συμπτώματα του κορονοϊού: μπουκωμένη μύτη, εμετοί και διάρροια.

Πάνω από 40.000 νεκροί στη Βρετανία

Στη Βρετανία, όπου η Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40 χιλιάδες ανθρώπους, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι έχει αναρρώσει πλήρως από τον ιό και ότι μάλιστα «ξυπνάει το βράδυ και αλλάζει πάνα στον νεογέννητο γιο του». Σημείωσε ότι δεν είναι ώρα τώρα να καταλογιστούν ευθύνες για τις όποιες παραλείψεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ήταν μία καταστροφή, όντως, ας μην κρύβουμε τα λόγια μας. Θέλω να πω ότι (ο κορονοϊός) ήταν ο απόλυτος εφιάλτης για τη χώρα, η οποία πέρασε ένα πολύ βαθύ σοκ» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών τουριστών βρίσκεται η Ελλάδα, αν και τα σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα στο Μπέργκαμο

Στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, την πόλη που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη, έγινε δέηση για τα θύματα.

Στο νεκροταφείο της πόλης, το παρών έδωσαν ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα, δήμαρχοι, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, που δεν είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους.

Αύξηση κρουσμάτων σε βαλκανικές χώρες

Ανοδικά κινούνται τα κρούσματα σε βαλκανικά κράτη, με τη Σερβία να λαμβάνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού και τη Βόρεια Μακεδονία να καταγράφει πάνω από 6 χιλιάδες κρούσματα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.