Χάλκινο μετάλλιο ο Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο

Χάλκινο μετάλλιο ο Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο

Πρεμιέρα με το πρώτο χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα μας από τον αθλητή Παναγιώτη Τριανταφύλλου, για την κατηγορία Σπάθη Β’ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον.

Πολλοί ήταν οι ομογενείς  οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Εθνικού Συνεδριακού Κέντρου, στο Μπέλμοντ, όπου γίνονται οι αγώνες, για να στηρίξουν τους Έλληνες αθλητές, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα πρέσβειρα στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Στην άφιξη της ελληνικής αποστολής, στις ΗΠΑ, υπήρχε υπάλληλος της ελληνικής Πρεσβείας, που την υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο.
«Χάλκινος» ο Τριανταφύλλου
Αγωνιστικά, ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου πέρασε στην 8άδα αήττητος, καθώς στον προκριματικό γύρο επιβλήθηκε και όλων των αντιπάλων του (Γιοβάν Γκισόνε, Μασίας Μπράιαν Φιγκερέντο, Γκρέγκορ Πλούτα, Νόα Χάνσεν, Λοράν Βαντόν, Σα Ρασίντ).
Για να βρεθεί στους «8»  νίκησε τον Βραζιλιάνο Γιοβάν Γκισόνε με 15-9 και αντιμετώπισε στα προημιτελικά τον Ούγγρο Ιστβάν Ταράνι, όπου επικράτησε με 15-13 και στη συνέχεια στα ημιτελικά ηττήθηκε με το ίδιο σκορ 15-13, από τον Γάλλο Μαξίμ Βαλέ και ήταν αυτός, που του στέρησε το δρόμο για τον τελικό. Εκεί όπου ο Γάλλος ηττήθηκε από τον Πολωνό Άντριαν Κάστρο με 15-10 και έμεινε στη 2η θέση. Το αποτέλεσμα αυτό βοηθάει τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης, για τους Παραολυμπιακούς.
USAtriantafylou 1
Στην πρώτη 6άδα ο Ντούνης 
Χρονικά λίγο αργότερα στη Σπάθη Α’ κατηγορίας ο Βασίλης Ντούνης δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά, καθώς ηττήθηκε και αυτός από  έναν Γάλλο. Τον Λουντοβίκ Λεμουάν με 15-13 και έμεινε στην 6η θέση. Μπήκε στους αγώνες πολύ καλά καθώς προχώρησε αήττητος, με 5 νίκες επί των αντιπάλων του, στον προκριματικό γύρο. Πέρασε στους «16» το «εμπόδιο» του Γερμανού Γιούλιους Χάουπτ, τον οποίο νίκησε με 15-7 και στην «8άδα» βρέθηκε απέναντι στον Λεμουάν και ήταν ο Γάλλος, που κατάφερε και πέρασε στα ημιτελικά.
paralympic.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.