Χαλκιδική: Βυθίστηκε ετοιμαζόμενο σκάφος, βίντεο

Χαλκιδική: Βυθίστηκε ετοιμαζόμενο σκάφος, βίντεο

Στην σελίδα του Ναυτικού Συνδέσμου Όρμου Παναγίας δημοσιεύτηκε βίντεο το οποίο αναφέρει:

Βύθιση ενοικιαζομένης βάρκας( απ αυτές που τις παίρνεις χωρίς δίπλωμα.. ) σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Διάπορου.
Οπως φαίνεται και στο βίντεο υπήρξε εισροή υδάτων από ρήγμα που δημιουργήθηκε πιθανόν από πρόσκρουση σε ύφαλο…Οι επιβάτες παρεληφθησαν έγκαιρα ευτυχώς (δε βλέπουμε κανέναν να φοράει σωσίβιο.. ) από παραπλεοντα σκαφη.
Ξαναμπαίνει λοιπόν πάλι στην επικαιρότητα το ποσο ασφαλές είναι να ενοικιάζονται βάρκες με 30ρες μήχανες ( 30 γράφει το “καπάκι” για να βγει η άδεια, από μέσα είναι κάτι παραπάνω..σε ανθρώπους ανιδεους τις περισσότερες φορες από θάλασσα…Με αυτή τη μηχανή, μέσα στο Διαπορο που δεν έχει κυματισμό, οι βάρκες αυτές μπορουν να αναπτύξουν μεχρι και 25 μίλια την ωρα! Πόσα μίλια δηλαδή, για το σοφό νομοθέτη , τον ανεπηρέαστο απ το “λομπυ” εταιριων ενοικιασεως- εισαγωγέων- κατασκευαστων, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το σκάφος ταχύπλοο ώστε να απαιτείται δίπλωμα?
Στην περιοχή Βουρβουρους κ Διαπορου , δραστηριοποιούνται σήμερα 55 εταιρίες ενοικιασεων που διαθέτουν κατά μέσο όρο 10 βάρκες οι κάθε μια..Μπορειτε λοιπον να φανταστείτε τι γινεται μέσα στο Διαπορο όταν το Σαββατοκύριακο είναι sold out όλα τα ” νοικιαρικα” συν όλα τα υπόλοιπα σκάφη που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στην περιοχη…

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.