Χαμός στη διαβούλευση του Ν/Σ για τα ζώα συντροφιάς – Αξιοσημείωτη συμμετοχή

Χαμός στη διαβούλευση του Ν/Σ για τα ζώα συντροφιάς – Αξιοσημείωτη συμμετοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται, μέχρι την Πέμπτη 20 Μαΐου, το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς».
Η συμμετοχή πολιτών και φορέων είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ξεπερνώντας ασυγκρίτως προηγούμενες διαβουλεύσεις Νομοσχεδίων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 11.759 (!) σχόλια.
Ενώ, για παράδειγμα, το εκλογικό Νομοσχέδιο για την εκλογή των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών είχε συγκεντρώσει μόλις 1.236 σχόλια, για την τηλεργασία στο Δημόσιο 375.
Ακόμα και το “καυτό” εργασιακό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, του οποίου η διαβούλευση ξεκίνησε την Πέμπτη, είχε δεχθεί μέχρι χθες μόνο 110 σχόλια.
Όσον αφορά λοιπόν το Νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, “φωτιά” έχουν πάρει τα άρθρα 5 και 6.
Ειδικά για το άρθρο 5, που ορίζει τις «Υποχρεώσεις ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς» βρίσκεται σε εξέλιξη ένας “πόλεμος” 5.337 σχολίων.
Οι αντικρουόμενες απόψεις εστιάζουν ιδίως το ζήτημα της υποχρεωτικής στείρωσης.
Υψηλοί είναι οι τόνοι και στο άρθρο 6 «Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς», που έχει συγκεντρώσει 2.257 σχόλια, με πολλά να αφορούν τους ερασιτέχνες εκτροφείς.
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για την «Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης» του άρθρου 33, με 1.145 σχόλια.
Μπορείτε και εσείς να λάβετε μέρος στη διαβούλευση για το Νομοσχέδιο που, όπως αποδεικνύεται, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, υποβάλλοντας τα σχόλιά σας ΕΔΩ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.