Χαρδαλιάς για φωτιά στην Κορινθία: Ξεκίνησε από ελαιώνα, έχουν καεί 20.000 στρέμματα, θα έχουμε δύσκολη νύχτα

Χαρδαλιάς για φωτιά στην Κορινθία: Ξεκίνησε από ελαιώνα, έχουν καεί 20.000 στρέμματα, θα έχουμε δύσκολη νύχτα

Έκτακτες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για τη φωτιά που μαίνεται στην Κορινθία.

Σε έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης στην Κορινθία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός μίλησε για την τεράστια κινητοποίηση που έχει υπάρξει για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, αλλά και για τα 20.000 στρέμματα που μέχρι στιγμής η φωτιά έχει «καταπιεί».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ακόμα ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα, αλλά και πως στην περιοχή βρίσκεται το ανακριτικό που σύντομα θα καταλήξει σε συμπεράσματα.

«Ξεκίνησε χθες στις 21:45 στην περίμετρο του Σχίνου σε ελαιώνα με ριπές 7-8 μποφόρ και συνεχίζεται ως τώρα. Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις πυροσβεστικού σώματα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί και χρειάστηκε να γίνουν προληπτικές απομακρύνσεις και σήμερα το πρωί.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, εθελοντές πυροσβέστες. Για τη διευκόλυνση του συντονισμού, βρίσκεται επί τόπου το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Όλα τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις με το πρώτο φως. Τα 8 καναντέρ, τα πετζετέλ, 2 σούπερ Πούμα και συνέβαλε και η ΕΛΑΣ.
Κλιμάκιο της ΔΑΕ βρίσκεται στον τόπο για την προανάκριση. Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά του και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο χρησιμοποιήθηκε για την εκκένωση.

Στο σημείο βρίσκεται ο κ. Παπαγεωργίου, ο κ. Δημακογιάννης και ο κ. Κολοκούρης που διευθύνει τις επιχειρήσεις. Έχουν καεί 20.000 στρέμματα, θα είναι μια δύσκολη βραδιά, να είναι όλοι σε επαγρύπνηση».

dikaiologitika

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.