Χριστίνα Αλίρη – Μια ισχυρή γυναίκα απο το Ωραιόκαστρο υπ. στις Ευρωεκλογές – Δηλώσεις της

Χριστίνα Αλίρη – Μια ισχυρή γυναίκα απο το Ωραιόκαστρο υπ. στις Ευρωεκλογές – Δηλώσεις της

Χριστίνα Αλίρη, μια ισχυρή γυναίκα του Ωραιοκάστρου.
Σύζυγος, μητέρα, επιτυχημένη επαγγελματίας, αντιδήμαρχος, πολιτικά ενεργή και τώρα και υποψήφια  στις ευρωεκλογές.
Η Χριστίνα Αλίρη δήλωσε στο oraiokastro24 για την νέα της υποψηφιότητα:

Αποδέχθηκα και επίσημα την πρόταση του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής στις προσεχείς εκλογές.
Με γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη, είναι τιμητική αλλά ταυτόχρονα απαιτητική.
Τον ευχαριστώ για αυτήν την πρόταση και δηλώνω πως το χρονικό διάστημα που απομένει θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στη χώρα και να ενισχυθεί η προοδευτική εναλλακτική πρόταση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σήμερα, που οι προκλήσεις των διευρυμένων ανισοτήτων, της κλιματικής κρίσης, της ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της οικονομίας, της δημογραφίας και της αποδυνάμωσης του Κράτους Δικαίου δεν βρίσκουν απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, σήμερα έχουμε ιστορικό πολιτικό χρέος να διαμορφώσουμε μια άλλη πρόταση. Μια πρόταση για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, ανταγωνιστική, χωρίς ανισότητες, με νεο παραγωγικό μοντέλο, με ισχυρή τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την εργασία, με διαγενεακή δικαιοσύνη και περιβαλλοντική ισορροπία.
Έχουμε χρέος, να αγωνιστούμε και για μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο αλληλέγγυα, αυτόνομη, παραγωγική, πολιτισμικά ποικιλόμορφη και πολιτικά ενιαία. Με αυτούς τους στόχους, με αυτές τις ιδέες που έρχονται απο μακριά και μας οδηγούν διαχρονικά δίνουμε τη μάχη στις 9 Ιουνίου. Πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Πάντα με την καρδιά μας στον πιο αδύναμο. Πάντα με τον λογισμό μας στη νεα γενιά. Πάντα δίπλα στις δυνάμεις της εργασίας.
Αυτή είναι η φωνή μας και πρέπει να ακουστεί.

Γεννήθηκα, το 1979, στη Θεσσαλονίκη, μία από τις πόλεις που αποκαλώ «πατρίδα μου», μαζί με το Κιλκίς, τόπο καταγωγής της οικογένειάς μου, αλλά και τη Βοιωτία – τόπους όπου έζησα περιόδους των παιδικών και νεανικών μου χρόνων.

Μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο, επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση, σπουδάζοντας Χημικός, στο ΑΠΘ, με κατεύθυνση στη Βιοχημία. Συνέχισα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, λαμβάνοντας εξειδίκευση  στη Μικροβιολογία υδάτων.

Το ενδιαφέρον και η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου, ακόμη, χρόνια, οπότε διετέλεσα υπεύθυνη της ΠΑΣΠ Χημικού και μέλος του γραφείου σχολής της ΠΑΣΠ ΣΘΕ.

Η δραστηριοποίησή μου στα κοινά, ως έκφραση μιας εσωτερικής μου ανάγκης για προσφορά και αλληλεγγύη, οδήγησε στη συμμετοχή μου στον, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ, συνδυασμό  της Βούλας Πατουλίδου, στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006, οπότε και εκλέχθηκα Νομαρχιακή Σύμβουλος.

Αργότερα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, εστιάζοντας τις δυνάμεις μου για προσφορά στον Δήμο Ωραιοκάστρου, τον τόπο που αποτελεί την οικογενειακή μου εστία αλλά και την επαγγελματική μου έδρα,  υπήρξα επικεφαλής συνδυασμού, έχοντας λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στις τελευταίες εκλογές του 2023, οι συνδημότες μου με τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς με Δημοτική Σύμβουλο με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη. Με την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής διοίκησης, ανέλαβα Αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθωσης, Οργάνωσης, Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και Βιβλιοθήκης, θέση την οποία υπηρετώ μέχρι σήμερα.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, εργάστηκα στο πεδίο του αντικειμένου των σπουδών μου, στο «Αλουμίνιον της Ελλάδας», έναν από τους ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας και από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην εταιρεία «ΜΕΒΓΑΛ», ως Χημικός, αλλά και δίδαξα Χημεία σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση, στο Ωραιόκαστρο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ένδυσης και απασχολεί προσωπικό 15 ατόμων.

Την περίοδο 2010 – 2014, διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Ο.Λ.Θ.

Είμαι παντρεμένη με τον απόφοιτο της Πληροφορικής και επιχειρηματία Στέλιο Μαρνά, με τον οποίο μεγαλώνουμε, με αφοσίωση και αγάπη, τη μικρή μας κόρη, Νίκη.

Καλή επιτυχία Χριστίνα Αλίρη ! 

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.