Χριστούγεννα με τα χορωδιακά σύνολα του Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΕ ΤΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
image
Είναι πλέον θεσμός στην πόλη μας η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας “Eu Choralis”, που γίνεται κάθε χρόνο τις παραμονές της μεγάλης γιορτής της Αγάπης.
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 8 μ.μ. Κτίριο «Παύλος Μελάς», Παλαιόκαστρο.
Προσκαλεσμένο σχήμα για φέτος είναι το Γυναικείο Σύνολο της Χορωδίας της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση.
Η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Τα μέλη της είναι καθηγητές μουσικής αλλά και έμπειροι ερασιτέχνες. Σκοπός της χορωδίας είναι η μελέτη και παρουσίαση σημαντικών χορωδιακών έργων διαφόρων εποχών, αλλά και η μελέτη και προβολή του χορωδιακού έργου σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Η χορωδία έχει ήδη στο ενεργητικό της αξιόλογες εμφανίσεις, όπως συμμετοχή σε ημερίδα – αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη που έγινε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ, συναυλία στο πλαίσιο του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Σαμοθράκης, συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην μνήμη του Νίκου Αστρινίδη και Χριστουγεννιάτικες συναυλίες σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ και το Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε επίσης στο 1ο Χορωδιακό φεστιβάλ του Τελλόγλειου ιδρύματος του ΑΠΘ, σε συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθώς και στο 1ο Διαπανεπιστημιακό συνέδριο της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Ιδιαίτερη θέση στο ρεπερτόριο της χορωδίας έχουν τα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Τον Απρίλιο του 2015 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα την «Λειτουργία αρ. 3 _Κατά Σολωμόν» του Φίλιππου Τσαλαχούρη, ενώ τον Νοέμβριο του 2015 στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) τον κύκλο τραγουδιών «Τα τραγούδια του Ήλιου» του Μπάμπη Κανά. Τη χορωδία διευθύνει η Εριφύλη Δαμιανού.
Στη συναυλία συμμετέχουν ως σολίστες δύο παιδιά του Ωραιοκάστρου, η σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου και ο τενόρος Χριστόφορος Ψαλτόπουλος.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας «Σολ» και η Γυναικεία Χορωδία “Eu Choralis”, τα δύο μουσικά σχήματα της Ενορίας μας που διαγράφουν σταθερή πορεία στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας, υπό την διδασκαλία της Άννας Γεράση και τη διεύθυνση του Αντώνη Κωνσταντινίδη. Τα δύο σχήματα θα μας μεταφέρουν στο κλίμα των ημερών με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο, εκτελώντας ένα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο ετοιμάζεται με πολύ μεράκι.
Η παραγωγή της συναυλίας είναι της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, η οποία προσφέρει στο κοινό του Ωραιοκάστρου πάντα αξιόλογες και ποιοτικές εκδηλώσεις.
Σας περιμένουμε όλους και ευχόμαστε ο Χριστός μας να γεννηθεί μέσα σε
όλους και να προσφέρει τη χαρά που τόσο λείπει.
Τη Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. συνοδεύει στο πιάνο η Αννίτα-Τάνι Μανούση και τα Χορωδιακά Σύνολα της Ενορίας μας, η Στέλλα Τσακίρη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καλά Χριστούγεννα.

facebook page: Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.