Χ. Γιαννούλης: Αναζητείται η έκθεση αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ

Χ. Γιαννούλης: Αναζητείται η έκθεση αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ

Πέρασαν ήδη σχεδόν 18 μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε να έχει κατατεθεί η έκθεση αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ, από την ελεγκτική εταιρεία «Grant Thornton Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών & Συμβούλων Επιχειρήσεων».
Η ανάθεση στην παραπάνω ελεγκτική εταιρεία έγινε στις 31/5/2019 και η προθεσμία παράδοσης της έκθεσης αποτίμησης, σύμφωνα με τη σύμβαση έληξε την 1/12/2019.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε εάν η σχετική έκθεση αποτίμησης έχει κατατεθεί και στη συνέχεια διαβιβαστεί στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη για τον καθορισμό του τιμήματος εξαγοράς της επιχείρησης.
Η μόνη πληροφόρηση προέρχεται από σχετικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν, ότι η έκθεση αποτίμησης έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Η έκθεση είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς θα αναδείξει το γενικότερο ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας, η οποία, να σημειωθεί ότι επιδοτείται από το κράτος για να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες συγκοινωνιακού έργου.
Σε σχετική ερώτηση μου προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, την οποία συνυπογράφουν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ζητούμε να ενημερωθούμε για το εάν έχει κατατεθεί η έκθεση αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ, πότε κατατέθηκε και εάν έχει διαβιβαστεί στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών αίτηση για τον καθορισμό του τιμήματος εξαγοράς της επιχείρησης.
Παράλληλα ζητάμε να ενημερωθούμε εάν δόθηκε παράταση στην προθεσμία κατάθεσης της έκθεσης αποτίμησης μετά την 1/12/2019 με τροποποίηση της αρχικής σύμβασης;
Να σημειώσουμε πως βάση της σύμβασης σε περίπτωση εκπρόθεσμης κατάθεσης με υπαιτιότητα της ελεγκτικής εταιρείας μπορεί να ενεργοποιηθεί το άρθρο 10 της σύμβασης για την επιβολή κυρώσεων
.
Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.