Ψάρι “χτισμένο” με αλάτι – Η πιο εύκολη, υγιεινή και γευστικότατη συνταγή

Ψάρι “χτισμένο” με αλάτι
Η πιο εύκολη, υγιεινή και γευστικότατη συνταγή

Μία απλή αλλά και εντυπωσιακή, γρήγορη και προπάντων νόστιμη και υγιεινή συνταγή μαγειρέματος για ψάρι “χτισμένο” και μαγειρεμένο στο αλάτι.

Εκτός από την ευκολία της συνταγής κάτι ακόμη που μας κατέκτησε πάνω σε αυτήν την τεχνική μαγειρέματος είναι ότι το ψάρι βγαίνει ζουμερό και προπάντων με το αλάτι που επιτρέπεται και χρειάζεται να φάμε!


Υλικά

1 ολόκληρο καθαρισμένο ψάρι, βάρους 1.500 γρ. (τσιπούρα, λαβράκι ή παρόµοιο), 

2 λεµόνια, σε φέτες

3 κιλά αλάτι χοντρό

Διαδικασία

Πλένουµε το ψάρι και το στεγνώνουµε µε χαρτί κουζίνας, µέσα-έξω. Βάζουµε στην κοιλιά του τις φέτες λεµονιού.

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από το χοντρό αλάτι και βάζουμε πάνω το ψάρι.

Με το υπόλοιπο αλάτι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ψαριού σαν να το χτίζουμε με αυτό.

Ψήνουμε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος υπολογίζεται για ένα κιλό ψάρι 30 λεπτά, αυτό όμως μπορεί να διαφέρει ανάλογα τον κάθε φούρνο.

Για να σερβίρουμε το ψάρι σπάμε το τοίχος που δημιουργήσαμε από αλάτι και αφαιρούμε προσεκτικά όλη την πέτσα του ψαριού.  Προσεκτικά για να μην πέσει χοντρό αλάτι πάνω στο φιλέτο.

Ο τρόπος σερβιρίσματος δεν είναι ένας!

Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο, από σκέτο μαζί με ένα απλό λαδολέμονο η μία σως Αγιολί !  Να ξεψαχνιστεί και να μπει σε μια πράσινη σαλάτα με ντοματίνια και σως μαγιονέζας-λεμόνι-κρασί-μουστάρδα-μαϊντανό ή να απογειώσει τα βραστά-ψητά  λαχανικά σας ή ακόμη και τα λαχανικά τεμπούρα! 

Συνοδέψτε με ότι φανταστείτε και θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο!

Αν θέλετε να γίνει διάσημη και η δική σας συνταγή δεν έχετε να κάνετε τίποτα παραπάνω απο το να μας στείλετε την συνταγή και μια φωτογραφία απο το δημιούργημά σας στο [email protected]
Αν πάλι είστε επαγγελματίας chef είμαστε και στην δική σας διάθεση για να προωθήσουμε την δουλειά σας!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.