Ψήφισμα για τη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά από το Δήμο Ωραιοκάστρου

Ψήφισμα για τη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά από το Δήμο Ωραιοκάστρου

Ψήφισμα για τη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου κατά τη συνεδρίαση του σώματος την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Ηρακλή Τσακαλίδη.

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σοκάρουν το πολιτισμένο κόσμο οι εικόνες βεβήλωσης της Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα από Τούρκους μουσικούς παραγωγούς με την άδεια βεβαίως του επίσημου Τουρκικού κράτους.

Η βεβήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια και άλλων πράξεων του Τουρκικού κράτους που στρέφονται κατά του πολιτισμού αλλά και του θρησκευτικού μας συναισθήματος, όπως η μετατροπή σε τζαμί τόσο της Αγίας Σοφίας όσο και της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πρόσφατα η Unesco συμπεριέλαβε την Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα ως υποψήφιο μνημείο για την ανακήρυξή της ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με τις υπόλοιπες φωνές διαμαρτυρίας του πολιτισμένου κόσμου για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Απαιτούμε από το Τουρκικό κράτος να απέχει του λοιπού από κάθε πράξη ή παράλειψη που προσβάλλει τον πολιτισμό αλλά και το θρησκευτικό μας συναίσθημα.

efxinospontos.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.