Ψευτογιατρός: 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή

Ο 49χρονος "ψευτογιατρός" προσέρχεται στα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικών για την συνέχεια της δίκης του, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. Ο 49χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ψευτογιατρός: 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή

Αυλαία έπεσε σήμερα στην πολύκροτη δίκη του «ψευτογιατρού», με την καταδίκη του σε 8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη (20 εκτιτέα) και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ, για τις επτά ανθρωποκτονίες και τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Το δικαστήριο επέβαλε στον “Dr Thanato” ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις 7 δολοφονίες και για διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών στα θύματά του. Η ποινή διαμορφώθηκε κατά συγχώνευση και αφορά το σύνολο των κακουργηματικών πράξεων, για τις οποίες καταδικάστηκε.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επί της ουσίας, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για 8 φορές ισόβια και 12 έτη κάθειρξη για κάθε μία από τις 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν την καταδικαστική απόφαση οι συγγενείς των νεκρών αλλά και τα θύματα του “Dr Kontou” που γλίτωσαν το θάνατο, διακόπτοντας εγκαίρως τις ανορθόδοξες θεραπείες του “ψευτογιατρού”.

Η ποινή των 8 φορές ισοβίων αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη ποινή που επιβάλλεται σε κατηγορούμενο από τα ελληνικά δικαστήρια στη σύγχρονη ιστορία μετά τη 17Ν και την εταιρεία δολοφόνων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.