Ψυχρή εισβολή και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τετάρτης

Ψυχρή εισβολή και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τετάρτης

Ψυχρές αέριες μάζες από την Βορειοδυτική Ευρώπη κινούνται προς τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τετάρτης 07/04. Η νέα ψυχρή εισβολή οφείλεται στο συνδυασμό ενός βαθέως χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας. Ο εν λόγω συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμά την ενισχυμένη ροή ψυχρών αερίων μαζών προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο σχετικό χάρτη φαίνονται οι θέσεις του χαμηλού και του αντικυκλώνα καθώς και η ισχυρή ροή των αερίων μαζών στην περιοχή μεταξύ των δύο βαρομετρικών συστημάτων.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών από την Τρίτη 06/04 έως το Σάββατο 10/04, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σε αυτό μπορείτε να δείτε την κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων (επίπεδο το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα), την κορύφωση της ψυχρής εισβολής το πρωί της Παρασκευής 09/04 καθώς και την σταδιακή αποχώρηση των ψυχρών μαζών από το απόγευμα της Παρασκευής 09/04.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.