Ωραιοκάστρου:Το υπουργείο παιδείας εγκαινίασε το ιστορικό «Πέτρινο Σχολείο»

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Ζέττα Μακρή και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, εγκαινίασαν το «Πέτρινο Σχολείο» στο Ωραιόκαστρο

Το ιστορικό «Πέτρινο Σχολείο» (1ο Δημοτικό Σχολείου Ωραιοκάστρου), που επί χρόνια ήταν κλειστό και αποκαταστάθηκε πλήρως από την διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου, εγκαινίασαν σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Ζέττα Μακρή και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το παλαιό λιθόκτιστο κτίριο, όπου στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, είχε παρουσιάσει κτιριακά προβλήματα, διακόπηκε η λειτουργία του και για αρκετά χρόνια παρέμενε κλειστό. Πέρυσι ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάστασή του, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν και από τη φετινή σχολική χρονιά αποτελεί ξανά ζωντανό χώρο δημιουργίας και εκπαίδευσης.

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και την Δημοτική Αρχή συνολικά για την πρωτοβουλία να αποκαταστήσουν το συγκεκριμένο κτίριο, να συνδυάσουν το παλιό με το καινούριο και να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στέλνεται και ένα μήνυμα προς τα παιδιά για την σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, αυτό το δημοτικό σχολείο, όπως όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας, ξεκινούν αναβαθμισμένα με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς φέτος έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί μετά από 12 χρόνια. Παράλληλα, τα δημοτικά σχολεία είναι εμπλουτισμένα ως προς το πρόγραμμα σπουδών με την εφαρμογή εργαστηρίων δεξιοτήτων μέσα από θεματικές, όπως ο εθελοντισμός, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η επιχειρηματικότητα, δηλαδή νέες θεματικές που προστίθενται στο σχολείο, με στόχο να δώσουμε ακόμη περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για όλους εμάς από το Υπουργείο Παιδείας να είμαστε σήμερα στο Ωραιόκαστρο, στα εγκαίνια αυτού του κτιρίου και θα ήθελα να ευχαριστήσω την δημοτική αρχή και την διεύθυνση του σχολείου για την πρόσκληση να είμαστε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική ημέρα», τόνισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Ευχαριστούμε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων που ήρθε σήμερα στο Δήμο Ωραιοκάστρου μαζί σχεδόν με όλη την ηγεσία του Υπουργείου, για να εγκαινιάσουμε το Πέτρινο Σχολείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο είναι ένα ιστορικό κτίριο με το οποίο οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου είναι συναισθηματικά δεμένοι, καθώς εδώ φοίτησαν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής. Είναι σημαντικό για εμάς το ότι η εκπροσώπηση της Πολιτείας στα εγκαίνια του κτιρίου είναι στον ύψιστο βαθμό, καθώς μαζί μας είναι η Υπουργός, κ. Κεραμέως, η Υφυπουργός, κ. Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κόπτσης. Την ίδια κατεύθυνση σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε και στο μέλλον, ώστε η εκπαιδευτική μας κοινότητα να απολαμβάνει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα να αντιλαμβάνεται και να μελετά την ιστορία αυτού του τόπου», τόνισε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες του Δήμου και όσους εργάστηκαν για την αποκατάσταση του Πέτρινου Σχολείου, καθώς παρά το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19 τα χρονοδιαγράμματα ήταν πολύ σφιχτά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχαν να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί πλήρως εξοπλισμένο το σχολείο στην μαθητική κοινότητα.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως, η Υφυπουργός, κ. Μακρή και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Τσακίρης, μπήκαν στις αίθουσες του σχολείου και συνομίλησαν με τα «πρωτάκια» που έκαναν «ποδαρικό» στο αποκατεστημένο ιστορικό σχολικό κτίριο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.