Ωραιόκαστρο: Άγγελος Ζαχαριάς “Είναι και δική μας υπόθεση να φροντίσουμε την περιοχή μας”

Ωραιόκαστρο: Άγγελος Ζαχαριάς “Είναι και δική μας υπόθεση να φροντίσουμε την περιοχή μας”

Η ανάγκη των πολιτών για ανάπλαση και αναβάθμιση ξεκινά από το ίδιο το σπίτι. Το βιοτικό επίπεδο σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη, οδηγούν στην ανάγκη εύρεσης βιώσιμων και πρακτικών λύσεων που διευκολύνουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, που προκύπτει ως συνέπεια μιας αναβάθμισης, είναι η προστασία της.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα παραδόθηκε στην κοινότητα Παλαιοκάστρου η πλατεία Τζαβέλλα. Η ανάπλαση της πλατείας και η προσθήκη σύγχρονων υδραυλικών μηχανημάτων εκγύμνασης, τραπεζιών ping pong και σκακιού, αλλά και τεχνολογίας με το παγκάκι που φορτίζεται από ηλιακά πάνελ και φέρει διαδραστικό υαλοπίνακα, με τη δυνατότητα να συνδέεται ο καθένας με Bluetooth και να ακούει τη μουσική που του αρέσει ή τον ήχο της ταινίας που του αρέσει από τα ειδικά ηχεία στο ύπαιθρο, μόνο αδιαφορία δεν μπορεί να προκαλέσει. Η πλατεία Τζαβέλλα, εκτός από στολίδι για την κοινότητα μας ,αναβαθμίζει παράλληλα και τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς συγκεντρώνει πλήθος νέων και οικογενειών. Η πλατεία Τζαβέλλα αποτελεί ένα σύμβολο πολιτισμού για την κοινότητα μας, καθώς έχουν διαμορφωθεί με συγκεκριμένο τρόπο καθίσματα ανάπαυσης με κορυφαίο το αμφιθέατρο, που ευνοούν την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων κατοίκων και γονέων.

Χθές βρέθηκε με την οικογένειά του στην πλατεία Τζαβέλλα ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου, κύριος Άγγελος Ζαχαριάς, ο οποίος μας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο της δημοτικής αρχής, το οποίο αποτυπώνεται και στην ανάπλαση της πλατείας αλλά και στην ανάπλαση του σχολείου:

” Ένα εξαιρετικό έργο για την κοινότητα μας παραδόθηκε πρόσφατα στους κατοίκους. Με μεγάλη μου χαρά αναγνωρίζω τη σωστή κατεύθυνση την οποία δίνει ο Δήμος μας αναφορικά με την αντίληψη της αναψυχής. Η πλατεία Τζαβέλλα δεν είναι απλά ένας χώρος ανάπαυσης στη δροσιά. Εγινε ένας πανέμορφος τόπος συγκέντρωσης, άθλησης, και ποιοτικής αναψυχής για όλη την οικογένεια. Συναντήθηκα με αρκετούς γονείς – μέλη του συλλόγου μας, ανταλλάξαμε απόψεις σε ένα όμορφο περιβάλλον, παίξαμε παρέα με τα παιδιά μας και πολύ σύντομα μετακινήθηκε το ενδιαφέρον μας στην άθληση.

Ύστερα απολαύσαμε μουσικές επιλογές των παιδιών μας που χόρεψαν και τραγούδησαν στο δια δραστικό παγκάκι! Είμαστε τυχεροί που έχουμε στην περιοχή μας μια τέτοια επιλογή! Εκεί θέλουμε να βρίσκονται και να μεγαλώνουν τα παιδιά μας ,αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να δίνουμε. Συζητήσαμε με τα παιδιά μας και είδαμε πόσο χαρούμενα και ευχαριστημένα είναι ,και τα ρωτήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνει αυτός ο χώρος ίδιος όπως τον παραλάβαμε. Στο σημείο αυτό προκύπτει ένα ερώτημα, και αυτό δεν είναι άλλο από το ερώτημα που προκύπτει ύστερα από κάθε αναβάθμιση: πως θα διατηρήσουμε το περιβάλλον σε ένα επίπεδο;

Ξέρετε, δεν είναι αυτονόητο ότι θα παραμείνει τόσο όμορφο, καθώς έχουμε δει αρκετούς βανδαλισμούς σε δημόσια κτήρια κυρίως σε σχολικές μονάδες τα τελευταία χρόνια. Επίσης, δεν είναι αυτονόητο ότι αυτό το θέμα είναι δουλειά κάποιου άλλου, γιατί όλο αυτό ξεκινάει από εμάς τους ίδιους και από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας. Το ίδιο που ισχύει για την πλατεία μας ισχύει και για το σχολείο μας. Μπορούμε να πετάμε τα σκουπίδια μας στους κάδους, και όχι στο δρόμο ή στο δάπεδο.

Μπορούμε να μην χαλάμε ή να μην ζωγραφίζουμε τη δημόσια περιουσία, η οποία έγινε με δικά μας χρήματα. Είναι τελικά όλα θέμα επιλογών. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές και όχι εκείνες που μας γυρίζουν πίσω στην ασχήμια. Και αυτό πρέπει να το δουλέψουμε όλοι μας, στο σπίτι μας ,με τα άτομα που συναναστρεφόμαστε. Είναι και δική μας υπόθεση να φροντίσουμε την περιοχή μας. Ευχαριστώ προσωπικά τη δημοτική αρχή για το υπέροχο έργο στην πλατεία Τζαβέλλα, αλλά και για την ανάπλαση στο σχολείο μας.

Ο κύριος Χατζηαντωνίου και ο κύριος Καζαντζίδης είναι άνδρες που κράτησαν το λόγο τους και ανταποκρίθηκαν στις δεσμεύσεις τους σε μεγάλο βαθμό. Δεν μπορώ να παραλείψω κάποιον από τους εργαζόμενους έως και τον ίδιο το δήμαρχο κύριο Παντελή Τσακίρη, ο οποίος με φιλοξένησε στο γραφείο του και μου μίλησε ειλικρινά σε όλα τα θέματα.

Ομως ,πέρα από τις ευχαριστίες για τα έργα αναβάθμισης, οφείλουμε να σκεπτόμαστε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και όλα είναι ανθρώπων έργα. Τα έργα για να γίνουν ξεκινούν από τη βούληση και χρειάζονται πολλά κατά τη διάρκεια έως την υλοποίηση και παράδοση τους. 

Ας φροντίσουμε όλοι μας να μην χαθεί όλος αυτός ο χρόνος, το χρήμα που έχει δοθεί και οι εργασίες των ανθρώπων, γιατί θα είναι πραγματικά κρίμα…Να φροντίσουμε να μεταδοθεί το μήνυμα αυτό σε κάθε οικογένεια, για να μπορέσουμε να έχουμε τις πλατείες ,τα σχολεία και την κοινότητα που όλοι οραματιζόμαστε και θα απολαμβάνουμε, κυρίως για τα παιδιά μας. Γι αυτό και σήμερα απευθύνομαι σε όλους ως γονέας και όχι ως πρόεδρος συλλόγου. Μονο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον από εκείνο που παραλάβαμε, και οφείλουμε όλοι μας να προστατέψουμε και να μεταδώσουμε αυτή την ιδέα..”

Ωραιόκαστρο: Επεισόδιο στην πλατεία Τζαβέλα – Καλέστηκε και η αστυνομία

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.