Ωραιόκαστρο: Έντονη διαμαρτυρία για τη μετατροπή χώρου πρασίνου σε “τσιμεντούπολη”

Ωραιόκαστρο: Έντονη διαμαρτυρία για τη μετατροπή χώρου πρασίνου σε “τσιμεντούπολη”

11ΜΕΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ…….
Οι κάτωθι υπογράφοντες τοπικοί σύμβουλοι καταγγέλλουμε για ακόμα μία φορά, την τακτική υποβάθμισης και απαξίωσης της θεσμικής λειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, από τη Διοίκηση του Δήμου, σε συνεργασία με την Πρόεδρο.
Συγκεκριμένα:
Στις 22/6/2022 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας , πήρε πλειοψηφικά την απόφαση για αλλαγή της χρήσης γης και την «τσιμεντοποίηση» του πιο κεντρικού αστικού πάρκου του Δήμου μας στη θέση «ΑΛΩΝΙΑ» (χώρος δίπλα στο ΚΕΠ).
Πρόκειται για μία πολεοδομική παρέμβαση μείζονος σημασίας για την πόλη μας και, που όπως προβλέπεται από το Νόμο, θα έπρεπε να έχει συζητηθεί και να παρθεί απόφαση από το 11μελές Συμβούλιο της Κοινότητας Ωραιοκάστρου.
Για ακόμη μία φορά – όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις των τριών χρόνων της λειτουργίας μας – το σοβαρότατο αυτό θέμα δεν τέθηκε καν στην ημερησία διάταξη για λήψη απόφασης από τα μέλη του συμβουλίου μας.
Για ακόμη μία φορά πάρθηκαν αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή του Συμβουλίου μας, με την ανοχή της Πρόεδρου, η οποία , απ΄ότι δείχνει, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να φαίνεται «καλή» και «υπάκουη» στη Διοίκηση για να διατηρεί την έμμισθη θέση της
Υπενθυμίζουμε και μέρος των πολύ σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε με την απραξία της η πρόεδρος και η κοινότητα Ωραιοκάστρου καθημερινά αντιμετωπίζει σοβαρά άλυτα θέμα:
– Το συμβούλιο παραμένει άστεγο.
– Χάθηκαν 18000 ευρώ από τα χρήματα που δικαιούται το τοπικό συμβούλιο για την κάλυψη αναγκών της έκτακτου χαρακτήρα της πόλης μας.
– Πλήρη άγνοια του κανονισμού λειτουργίας του συμβουλίου η οποία επισφραγίζεται απορρίπτοντας προτάσεις των συμβούλων ως ” εκτός αρμοδιοτήτων μας”
– Μηδενική συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια ως εκπρόσωπος του συμβουλίου και της κοινότητας.
– Εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές.
Θεωρούμε ότι όλοι οι εκλεγμένοι έχουμε την ηθική υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον των πολιτών και μόνο. Νιώθουμε εκτεθειμένοι στα μάτια των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.
Ουδεμία σχέση έχουμε με την παλαιοκομματική “πολιτική” που ασκεί η διοίκηση σε συνεργασία με την πρόεδρο.
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Βαρβέρης Απόστολος
Χαραβόπουλος Χάρης
Τοψή Μαρία
Αλευράς Μάξιμος
Ματσουκατίδης Αντώνης
Δημητριάδου Ελένη
Παλτατζίδου Ευτυχία
Τσακίρη Ευγενεία


Δείτε αναλυτικά τη “δράση” του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου εδώ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.