Ωραιόκαστρο: Έπεσαν πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα – Άμεση η ανάγκη για χώρους στάθμευσης

Ωραιόκαστρο: Έπεσαν πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα – Άμεση η ανάγκη για χώρους στάθμευσης

Το πρόβλημα του παρκαρίσματος στην κοινότητα Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στους κεντρικούς δρόμους, Θεσσαλονίκης , Λεωφόρο Δημοκρατίας και Κομνηνών, το βιώνουν καθημερινά τόσο οι οδηγοί αλλά και άλλο τόσο οι πεζοί.

Εκατέρωθεν υπάρχει δίκιο. Οι πεζοί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, η ιδέα της βόλτας με καρότσι φαντάζει ως “σχέδιο” για αυτούς καθώς απο την μια τα πεζοδρόμια είναι απο ανύπαρκτα σε πολλά σημεία όσο και επικίνδυνα αφού πολλά απο αυτά διαθέτουν σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου.

Απο την άλλη πλευρά οι ελάχιστες θέσεις πάρκινγκ οδηγούν στην αναγκαστική λύση τους οδηγούς να παρκάρουν πάνω στα συγκεκριμένα πεζοδρόμια και εκτός απο την παράνομη πράξη τους δημιουργούν και επιπλέον πρόβλημα στους πεζούς.

Εχθές Παρασκευή 7/ Οκτωβρίου 2022 δεν ήταν λίγα τα οχήματα που βρήκαν στο παρμπρίζ τους ροζ χαρτάκι, βεβαίωση τροχονομικής παράβασης.

Άμεσα πρέπει να βρεθεί μια λύση απο την διοίκηση στο φλέγον θέμα της έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Το αντίκτυπο αυτού δεν είναι μόνο η τροχονομική κλήση, δεν είναι μόνο η δυσκολία των πεζών να κυκλοφορήσουν αλλά η δυσλειτουργία των καταστημάτων καθώς δεν είναι λίγοι οι πελάτες που απο την έλλειψη χώρων πάρκινγκ οδηγούνται σε άλλες αγορές για να κάνουν τα ψώνια τους.

Υπενθυμίζουμε οτι η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου ήταν να ενταχθεί στο πρόγραμμα open mall και η αγορά οικοπέδου για την δημιουργία ανοιχτού πάρκινγκ, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε απο την δημοτική αρχή, δείτε σχετικά εδώ

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.