Ωραιόκαστρο αδέσποτα: Αδυναμία του δήμου – Οι υπαίτιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ωραιόκαστρο αδέσποτα: Αδυναμία του δήμου – Οι υπαίτιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Στο χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων στο δήμο Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Δρυμού κ. Κωνσταντίνος Πατσάλας σε σχετική του ανάρτηση.
Υποδεικνύει τους υπαίτιους και την αδυναμία των αρμοδίων παρουσιάζοντας την δυσκολία στην καθημερινότητα των πολιτών.
Αιτιολογεί και αναλύει τα γεγονότα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.
Το τελευταίο διάστημα στην κεντρική πλατεία του Δρυμού και στις γειτονιές πέριξ αυτής έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων. Τα ζωντανά αυτά προσελκύστηκαν από δύο θηλυκά τα οποία βρίσκονται σε οίστρο.
Σήμερα μετά από ενέργειες μας το αρμόδιο τμήμα του Δήμου έστειλε περισυλλογέα ώστε να απομακρύνει και να στειρώσει τα δύο θηλυκά. Ωστόσο, αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Πρώτον, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πολλά εκ των αδέσποτων να παραμείνουν στο κέντρο του χωριού καθότι κάποιοι συμπολίτες μας τα ταΐζουν. Έχουμε κι άλλες φορές πει ότι είναι αξιέπαινη ενέργεια να φροντίζεις ένα αδέσποτο ζώο αλλά όχι μέσα στο κέντρο του χωριού. Χώροι εκτός του οικισμού υπάρχουν πολλοί. Είμαστε στη διάθεση όποιου το επιθυμεί να υποδείξουμε σημεία για να μπουν ταΐστρες.
Δεύτερον, όλα αυτά τα ζωντανά εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους κυρίως στον κάμπο του Δρυμού και συνεχίζονται συνεχώς οι εγκαταλείψεις. Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο επιτάθηκε προφανώς λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία.
Τρίτον, σύμφωνα με το αρ 9 του Ν. 4039/12 αρμόδιος για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων είναι ο Δήμος. Δυστυχώς, ο Δήμος μας στο κομμάτι αυτό είναι πολύ πίσω, επιδεικνύοντας πλήρη αδυναμία να το διαχειριστεί αλλά και πολύ μεγάλη καθυστέρηση στη δημιουργία ενός καταφυγίου που θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.
Εμείς ως Κοινότητα από πέρυσι πολλές φορές έχουμε ενοχλήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δυστυχώς με πενιχρά ή καθόλου αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος έχουμε αποστείλει πάνω από 16 αιτήματα σε περίοδο ενός έτους για στείρωση θηλυκών ή για απομάκρυνση επιθετικών ζώων. Θα πρέπει να σκύψουν οι αρμόδιοι πάνω στο πρόβλημα.
Κωνσταντίνος Πατσαλάς
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.