Ωραιόκαστρο: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

Σκαρλάτος: Υπεκφυγές και δικαιολογίες της διοίκησης Τσακίρη αλλά τίποτα για την «ταμπακιέρα» ή αλλιώς Λουδοβίκεια νοοτροπία.

Αναμενόμενη η απάντηση του κ. Δημάρχου, ως συνήθως κρύβεται πίσω από τα γεγονότα και προσπαθεί να δικαιολογήσει την ολιγωρία του και την αδυναμία της διοίκησης του. Ξεχνά ότι η μέχρι σήμερα συγκαταβατική μας στάση λόγω της πανδημίας δεν αποτελεί συναίνεση στην αδυναμία του να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Κρύβεται πίσω από την κατεπείγουσα κατάσταση την οποία έχει υποχρέωση να διαχειριστεί σε τοπικό επίπεδο και μας «απαγορεύει» να τον ελέγξουμε. Φοβάται τον εκ της φύσεως της νόμιμο και δικαιωματικό ελεγκτικό ρόλο της αντιπολίτευσης και προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να μην αναδειχθεί η ανεπάρκεια και ανικανότητα της διοίκησης του.

Μας ειρωνεύεται ότι δήθεν θέλουμε να καταστούμε επίκαιροι, επίκαιροι είμαστε πάντοτε ούτως η άλλως διότι πρώτοι αναδεικνύουμε τα προβλήματα του τόπου και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ασκούμε έντονη ελεγκτική δράση αλλά ποτέ, όπως και τώρα, δεν λαμβάνουμε απαντήσεις. Ο κ. Δήμαρχος ρίχνει πάντα την «μπάλα στην εξέδρα», «θα απαντήσω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο» η μόνιμη επωδός του και δεν απαντά ποτέ ή δεν εμφανίζεται καθόλου.

κ. Δήμαρχε ήμασταν επίκαιροι όταν πρώτοι και πολύ νωρίς τον Οκτώβριο του 2019  φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο  ψήφισμα για την καύση των απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ, το υιοθετήσατε αλλά αποφύγατε επιμελώς να μην κάνετε τίποτα. Μόνο όταν έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο ενεργοποιηθήκατε πλημμελώς.

κ. Δήμαρχε ήμασταν επίκαιροι όταν πρώτοι, ενόψει οικονομικών ατασθαλιών που απεκαλύφθησαν, απαιτήσαμε από μηνών τον οικονομικό έλεγχο των δημοτικών επιχειρήσεων για την παρελθούσα δεκαετία , απαίτηση την οποία αποδεχθήκατε και παίξατε πάλι επικοινωνιακό παιχνίδι επισκεπτόμενος ανώτερο δημόσιο λειτουργό και στην συνέχεια τα «κουκουλώσατε» και δεν κάνατε τίποτα. Ξεχνάτε το ρόλο του κ. Παπαδόπουλου που στηρίζατε με νύχια και με δόντια έναντι ολόκληρης της αντιπολίτευσης, μέχρι την πρόσφατη παραίτηση του με την οποία καταγγέλλει την διοίκηση σας. Μήνες πέρασαν χωρίς να κάνετε τίποτα.

κ. Δήμαρχε ήμασταν επίκαιροι όταν αναδεικνύαμε το θέμα με τις ασύστολες και ύποπτες απευθείας αναθέσεις έργων, όταν ρωτήσαμε για την εταιρία NORTHWEST IKE και  SARDI IKE κλπ , για τα υδρόμετρα και τη νεροκλοπή, την ΔΕΥΑΩ, την επιχειρούμενη δημιουργία ΜΕΑ δυτικού τομέα, για τα λατομεία και τις απαιτούμενες άμεσες πολιτικές και κοινωνικές δράσεις αποτροπής εγκατάστασης τους, κ.α. Η μόνιμη απάντηση σας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο μέχρι που αρχίσατε και να μην εμφανίζεστε και αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την αντιμετώπισης σας.

Έλεος λοιπόν κ. Δήμαρχε δεν θέλουμε να φαινόμαστε, είμαστε επίκαιροι. Εσείς που είστε ;

Απαντάτε σε συγκεκριμένα ερωτήματα μας πάλι αόριστα και πομφόλυγα «… καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες…». Πόσο δύσκολο είναι να μας ενημερώσετε, ποιες αυτές οι «υπεράνθρωπες» προσπάθειες ; Δεν θέλετε τον έλεγχο ; Γινόμαστε δέκτες παραπόνων από συμπολίτες μας ,γι’ αυτό ρωτάμε, η η περιφέρεια του δήμου μας είναι εγκαταλειμμένη. Οι ευπαθείς ομάδες και η Τρίτη ηλικία διαμαρτύρεται. Είχατε την υποχρέωση αν δεν γνωρίζατε να αντλήσετε την εμπειρία άλλων επιτυχημένων Δήμων στην Χωρά μας. Η Λουδοβίκεια νοοτροπία “l’ etat ce moi “, μη με ενοχλείται όλα καλώς βαίνουν,  δεν ταιριάζει σε δημοτικούς άρχοντες και δεν είναι αποδεκτή από κανένα μας.

Φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια και πυροτεχνήματα είναι όταν βγαίνετε πρόσφατα στα ραδιόφωνα και παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικά δήθεν άριστης διαχείρισης της κρίσης μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και αποφεύγεται να παρουσιάσετε το τι έχετε πράξει μέχρι σήμερα. Όταν παρουσιάζετε ως έργο σας το έργο άλλων όπως την συνέχιση των έργων του πρώην Δημάρχου ή τώρα της Περιφέρειας (διανομή μερίδων φαγητού-άραγε με ποιον κριτήριο θα διανεμηθούν στις 200 οικογένειες?). Εσείς εκτίθεστε αποφεύγοντας τις απαντήσεις.

Καθρέπτης υπάρχει και αυτός είναι η κοινωνία των πολιτών του Ωραιοκάστρου εκεί καθρεπτιζόμαστε όλοι μας και εισπράττουμε την αντανάκλαση. Έχετε υποχρέωση λογοδοσίας προς όλους τους δημότες και έργο της αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον να σας το θυμίζει. Η κρίση δεν σας παρέχει το ακαταλόγιστο ούτε το δικαίωμα να μην ελέγχεστε αλλά πολύ περισσότερο σας υποχρεώνει σε συνεχή και άμεση ενημέρωση όλων μας. Η άρνηση σας δημιουργεί ερωτηματικά. Στο καθρέπτη που αναφέρετε πρέπει  πρώτα από όλα τα κοιτάζεστε εσείς καθημερινά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η απάντηση της διοίκησης Τσακίρη :

«Μεσούσης της πιο κατεπείγουσας κατάστασης που γνώρισε ποτέ, όχι μόνον ο δήμος Ωραιοκάστρου, αλλά η χώρα ολόκληρη, κάποιοι προσπαθούν να καταστήσουν τους εαυτούς τους με το ζόρι επίκαιρους.

Ο κ. Σκαρλάτος επέλεξε να αναρωτηθεί για τις δράσεις του δήμου Ωραιοκάστρου που έχουν ως σκοπό την ανακούφιση των δημοτών μας, στέλνοντας e-mail στις αρμόδιες υπηρεσίες λίγες ημέρες πριν τις γιορτές του Πάσχα.

Ταυτόχρονα, όπως όλοι οι δήμοι της χώρας, έτσι και ο δικός μας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των συνδημοτών μας και ειδικά των πιο ευάλωτων.

Τίποτε όμως από τα παραπάνω δεν απέτρεψε τον κ. Σκαρλάτο να προβεί σε φτηνά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, διαμαρτυρόμενος δημόσια για τη δήθεν «αδυναμία» του δήμου να απαντήσει στα ερωτήματά του.

Οι απαντήσεις είναι ήδη έτοιμες και θα του δοθούν αναλυτικότατα, σύμφωνα με τα υπηρεσιακά ειωθότα, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και όχι όποτε κρίνει ο ίδιος.

Αν ψάχνει λοιπόν να βρει «επικοινωνιακά παιχνίδια» αυτά δεν θα τα βρει στη διοίκηση του δήμου μας.

Θα τα εντοπίσει όμως επιτυχώς, κοιτώντας απλά στον καθρέφτη.»

Π.Σκαρλάτος: επικοινωνιακά παιχνίδια της διοίκησης Ωραιοκάστρου με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.