Ωραιόκαστρο: Βανδάλισαν τα Graffiti των νέων – Το Συμβούλιο Νέων τους καλεί σε διάλογο πριν τη νομική οδό

Ωραιόκαστρο: Βανδάλισαν τα Graffiti των νέων – Το Συμβούλιο Νέων τους καλεί σε διάλογο πριν τη νομική οδό

Κι όμως συνέβη αυτό, δεν δόθηκε ο κατάλληλος σεβασμός σε ένα έργο εθελοντικό – καλλωπισμού στον τοίχο της ασχήμιας ο οποίος οδηγεί στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.
Αναφερόμαστε στον κεντρικό τοίχο επί της οδού Κομνηνών όπου πριν από λίγο καιρό το Συμβούλιο Νέων Ωραιοκάστρου αποφάσισε να τον καθαρίσει και να τον γεμίσει με θεματικά Graffiti, περνώντας κοινωνικά μηνύματα.
Σε κάποιους δεν άρεσε αυτό και θέλησαν να βάλουν τη δική τους “υπογραφή” γράφοντας υβριστικά και ανθυγιεινά συνθήματα, τα οποία στοχοποιούν συγκεκριμένα μέλη του συμβουλίου σεξιστικά.

Το Συμβούλιο Νέων Ωραιοκάστρου πριν προβεί στη νομική οδό καλεί σε διάλογο όσους δεν τους άρεσε η ενέργεια αυτή, ώστε να βρούνε μία χρυσή τομή.

Δείτε ακριβώς την τοποθέτηση του Συμβουλίου Νέων Ωραιοκάστρου:

Τελικά, όσο καλό και εάν κάνουμε για τον τόπο μας, πάντα θα υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θα αντιστέκεται σε κάθε μας ενέργεια…
Στις 1 Οκτωβρίου το Συμβούλιο μας πραγματοποίησε μια δράση με κοινωνικό περιεχόμενο καλοπίζοντας ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Δήμου μας! Προφανώς αυτό δεν άρεσε σε κάποιους Νέους της περιοχής μας, οι οποίοι ένα μήνα μετά, αδυνατώντας να αντέξουν την όμορφη αυτή εικόνα που υπήρχε, αποφάσισαν να ζωγραφίσουν υβριστικά και ανθυγιεινά συνθήματα και ζωγραφιές σε ορισμένα σημεία του, τα οποία στοχοποιούν συγκεκριμένα μέλη μας σεξιστικά και γενικά το Συμβούλιο μας!
Επειδή λοιπόν, το Συμβούλιο μας δεν δημιουργήθηκε ούτε για να διχάσει ούτε για να στοχοποιείται από επιτήδειους, αποφασίσαμε να προβούμε σε ορισμένες ενέργειες:
1) Καλούμε τα παιδιά αυτά που αντιτίθενται σε αυτή μας την προσπάθεια και προφανώς έχουν τους λόγους τους να μην συμπαθούν και να μην θέλουν να αγκαλιάσουν το εγχείρημα μας ή να μην τους αρέσει το Graffiti το οποίο φτιάχτηκε, να παρευρεθούν στο Συμβούλιο μας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου και Ώρα 16:00μμ στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου!
Σκοπός μας είναι προτού προβούμε σε νομικές ενέργειες που θα επιφέρουν οικογενειακά προβλήματα και εισαγγελική παρέμβαση, να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να απολογηθούν για αυτή τους την πράξη συζητώντας για το τι επιθυμούν να αλλάξει στη γενική εικόνα του Συμβουλίου μας για να μην τους ενοχλεί αλλά και συγκεκριμένα στο Graffiti που τόσο πολύ είχαν εμμονή και στοχοποίησαν πρώτα τα μέλη και έπειτα το Συμβούλιο στο σύνολο του!
2) Ως Δεύτερη μας ενέργεια εάν και εφόσον δεν επιθυμούν να παρευρεθούν τα παιδιά αυτά στο ανοιχτό μας κάλεσμα, στις 6 Νοεμβρίου Δευτέρα θα προχωρήσουμε σε επίσημη καταγγελία κατά αγνώστων και θα αφεθεί το θέμα στην Αστυνομία και στην Εισαγγελική αρχή. Προφανώς, όπως ήδη προαναφέραμε δεν είμαστε ούτε εκδικητικό ούτε διχαστικό σώμα! Παρολαυτα, δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια βλέποντας να βεβηλώνεται η προσπάθεια μας για αλλαγή και βελτίωση της καθημερινότητας μας στον τόπο που αγαπάμε, μένουμε και μεγαλώνουμε!
3) Εφόσον διευθετηθεί το θέμα είτε με διαβούλευση είτε με εισαγγελική παρέμβαση τότε θα προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες αποκατάστασης της ζημιάς στο συγκεκριμένο σημείο γιατί επιμένουμε και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε πεισματικά στις προσπάθειες μας! Αναγνωρίζουμε πως οι πράξεις μας αυτές οι δυο θα συνοδευτούν είτε από αδιαφορία είτε από χλευασμό, παρολαυτα δεν πρόκειται να πέσουμε στο ίδιο επίπεδο αυτών των ανώριμων ανθρώπων που προφανώς φοβούνται να εμφανιστούν δημοσίως και να μας αντιμετωπίσουν… σας δίνεται η ευκαιρία να αποφύγετε τα προβλήματα και τις συνέπειες των πράξεων σας!
Η απάντηση είναι σαφέστατη, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε και τις συνέπειες, χωρίς κανένα δισταγμό στο να είμαστε political correct!
Μας δίνετε λοιπόν την ευκαιρία να σας αποδείξουμε πως όχι μόνο σοβαρό όργανο τους Δήμου μας είμαστε αλλά μπορούμε να έχουμε άμεσο και εμφανές αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας μας!
Η απάντηση μας λοιπόν προς όλους και συγκεκριμένα προς αυτούς είναι ότι:
•δεν σταματάμε
•δεν κουραζόμαστε
•δεν τα παρατάμε…
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.