Ωραιόκαστρο: Βραβεύτηκε ο “Χρήστος Τσελεπίδης” – Η προσφορά απαλύνει τον πόνο

Ωραιόκαστρο: Βραβεύτηκε ο “Χρήστος Τσελεπίδης” – Η προσφορά απαλύνει τον πόνο

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΑ και τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και «Γ. Παπανικολάου» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του εθελοντή αιμοδότη βραβεύσαν τους Συλλόγους-Σωματεία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον τομέα της αιμοδοσίας τα τελευταία χρόνια.

Για το “δώρο ζωής” βραβεύτηκαν συνολικά περίπου 35 Σύλλογοι-Σωματεία.
Ανάμεσά τους και το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης» απο το Ωραιόκαστρο. Η δράση του σωματείου είναι γνωστή και πέρα των συνόρων του Ωραιοκάστρου. Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή βοήθειας.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε μερικές αναφορές για φιλανθρωπικό σωματείο.

Η πρόεδρος του Φιλανθρωπικό Σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης» κ. Κική Ισχοπούλου μίλησε στο oraiokastro24 για την βράβευση τους:

Ήταν μια εξαιρετικά συγκινητική βραδιά,που γέμισε τα μάτια μας δάκρυα και την ψυχή μας περηφάνια. Ευχαριστώ πολύ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΑ, το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά πρωτίστως ευχαριστώ θερμά τους εθελοντές αιμοδότες μας που έφεραν στο σωματείο μας αυτή την τιμητική διάκριση. Η παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι ημέρα γιορτής για όλους εμάς που στον αγώνα αυτό δίνουμε μια αδιάκοπη μάχη!!! Θα ήθελα επίσης να τονίσω την αξία της αναγνώρισης που έρχεται από ανθρώπους που καταξιώθηκαν μέσα στο ταξίδι του εθελοντισμού και της προσφοράς.
11 χρόνια πριν, ήταν το δικό μας παιδί στην θέση του ασθενούς και ήταν η δική μου οικογένεια που έκανε συνεχείς εκκλήσεις για αίμα.
Σήμερα 11 χρόνια μετά και όσο και αν η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που θέλαμε, μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα πως η προσφορά ζωής που επιτελείται μέσω του “Χρήστος Τσελεπίδης “,είναι το μόνο που κατάφερε να απαλύνει την απώλεια και να γλυκάνει τον πόνο. Η βοήθεια και η στήριξη των συμπολιτών μας, είναι η μόνη βοήθεια που ζητάμε και πάντα θα έχουμε ανάγκη. Τίποτα άλλο !!! Κλείνω με την υπόσχεση να συνεχίσουμε το έργο αυτό που ξεκινήσαμε μαζί, όσο είμαστε γεροί και μας θέλετε δίπλα σας!! Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου.!!!

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζονται η πρόεδρος του Σωματείου με τους γονείς του Χρήστου, κ. Σωτηρία Τσελεπίδου και κ. Ιορδάνης Τσελεπίδης

Λίγα λόγια για το σωματείο:

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Χρήστος Τσελεπίδης» συστάθηκε  με αφορμή την απώλεια του Χρήστου Τσελεπίδη τον Οκτώβριο του 2011
Σκοπός του Συλλόγου είναι η αφιλοκερδής και εθελοντική βοήθεια, οικονομική ενίσχυση, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη και συμπαράσταση σε παιδιά και νέους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες (π.χ. νεοπλασματικές, καρδιολογικές, αιματολογικές κλπ) και σε μέλη των οικογενειών όλων των ανωτέρω κατηγοριών, εφ’ όσον κρίνεται ότι χρήζουν οικονομικής ενισχύσεως ή ψυχολογικής στήριξης γενικότερα και η εν γένει προάσπιση και προώθηση με κάθε νόμιμο τρόπο των ιατρικών, ηθικών, κοινωνικών και υλικών συμφερόντων των παραπάνω κατηγοριών.
Τον σκοπό αυτό συμπληρώνουν:
α) Η φροντίδα για ικανοποίηση αναγκών διατροφής, ένδυσης, καταλύματος για ολιγοήμερη διαμονή κατά τη διάρκεια της εν γένει θεραπείας ασθενούς, μετακίνησης ως και ορισμένων πάγιων επειγουσών αναγκών τους (λ.χ. εξόφληση λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος),
β) Η ικανοποίηση ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης των ως άνω ατόμων, γ) Η ψυχολογική στήριξη και ενίσχυση των ως άνω ατόμων και η αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων μέσα στις οικογένειές τους από αρμόδια άτομα – μέλη του συλλόγου ή άλλους που θα υποδεικνύονται από αυτό και
δ) Η συνεργασία με άλλα σωματεία ή φορείς στην οργάνωση δωρεών προγραμμάτων αγωγής υγείας γενικώς ή ειδικών ομάδων ενημέρωσης και διαφώτισης των μελών του και της κοινωνίας γενικότερα με σκοπό είτε την πρόληψη των ασθενειών και των επιπλοκών τους, είτε την γενικότερη ψυχολογική στήριξη από ίδιες ειδικές ομάδες ασθενών.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.