Ωραιόκαστρο: Γιατί ένας δραστήριος νέος ασχολείται με τα κοινά;

Ωραιόκαστρο: Γιατί ένας δραστήριος νέος ασχολείται με τα κοινά;

Δεν είναι λίγες οι φορές άνθρωποι με αυξημένο το αίσθημα προς τα κοινά επικαλούνται φόρτο εργασία για την μη ενασχόλησή τους με αυτά.

Άνθρωποι φτασμένοι, σε ηλικία που το περίσσεμα χρόνου τους και η έννοια τους για παράδοση ενός καλύτερου τόπου στις επόμενες γενιές  λαμβάνουν χώρα στο είναι τους, αλλά το αποφεύγουν.

Ένας νέος 30 ετών, με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και στην πιο παραγωγική του φάση και σε προσωπικό επίπεδο, τι μπορεί να είναι αυτό που τον οδηγεί στην ενασχόλησή του με τα κοινά;

Ένας τέτοιος νέος είναι ο Πασχάλης Παναγιώτου, υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος Ωραιοκάστρου με την παράταξη του Πέτρου Αταμιάν “Μαζί για τον τόπο μας” οποίος μας απάντησε σε βασικά ερωτήματα:

1.Πασχάλης Παναγιώτου, παρουσιαστείτε μας παρακαλώ! 

Είμαι ο Πασχάλης Παναγιώτου, γεννημένος το 1992. Είμαι μόνιμος κάτοικος Λητής του δήμου Μυγδονίας. Είμαι απόφοιτος του λυκείου Δρυμού καθώς επίσης και πτυχιούχος του τμήματος λογιστικής και χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι από το 2010. Από το 2017 ασχολούμαι με τηλεπικοινωνίες και σύγχρονες τεχνολογίες. Τα τελευταία 3 χρόνια δραστηριοποιούμε με την μορφή του ελεύθερου επαγγελματία.

2.Είσαστε αρκετά νέος. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείσθε με τα κοινά;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχω το μικρόβοιο της προσφοράς έχω βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε θέσεις από μηχανισμούς νεολαίας αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά του δήμου στον οποίο κατοικώ.

3. Ποια είναι τα σημεία υπερτερότητας του Πασχάλη; Γιατί να τον ψηφίσει ο κόσμος; 

Επειδή τέτοιου είδους συγκρίσεις δεν μ αρέσουν θα σου απαντήσω καθαρά βάση της δικής μου γνώμης για το συγκεκριμένο θέμα. Επειδή πλέον, όντας ήδη 3 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας, έχω μάθει ότι το βασικό στοιχείο για να είσαι αποδοτικός είναι να βλέπεις προβλήματα, να τα αναλύεις σε μικρότερα προβλήματα και να αρχίζεις να τα λύνεις και στο συγκεκριμένο κομμάτι θα ακολουθήσω την ίδια τακτική. Απ ότι έχω παρατηρήσει είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

4.Πως θα αντιμετωπίσετε πιθανές κρίσιμες καταστάσεις ή αποφάσεις;

Όπως ανέφερα και παραπάνω το ότι επέλεξα να εργασθώ με την μορφή του ελεύθερου επαγγελματία μου έχει δώσει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα να είμαι σε θέση να διαχειριστώ κάθε κατάσταση. Το να εξισώνεις τον δήμο με μία εταιρεία που κάθε αντιδήμαρχος είναι διευθυντής ενός τμήματος βοηθάει πάρα πολύ στην διαχείριση εύκολων αλλά και δύσκολων καταστάσεων.

5.Τι νέο πιστεύεται ότι θα φέρεται ως εκπρόσωπος των δημοτών;

Είμαι ίσως αρκετά τυχερός που οι συγκυρίες μου επέτρεψαν να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου ακριβώς στην ηλικία που ακροβατώ μεταξύ των ονείρων, του ρομαντισμού και ωμής καθημερινότητας. Ίσως είναι η καταλληλότερη ηλικία συνδυάζοντας αυτές τις δύο πλευρές, να μπορώ να προτείνω ωραίες και καινοτόμες ιδέες.

  1. Γιατί πιστεύεται ότι η θέση αυτή σας ταιριάζει και πρέπει οι δημότες να την δώσουν σε εσάς;

Σαν ιδιοσυγκρασία δεν θα βγω ποτέ να κυνηγήσω ψήφους με την κλασσική έννοια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσω με τους συνδημότες μου σχέσεις παρόμοιες με αυτές που έχω με τους πελάτες και τους συνεργάτες μου. Πάντα προσπαθούσα οι πελάτες μου να παίρνουν το ποιοτικότερο αποτέλεσμα για να είναι οι ίδιοι πρώτα απ όλα ευχαριστημένοι, μετά οι ίδιοι θα μπορούν να με προτείνουν σε φίλους, συνεργάτες ακόμα και ανταγωνιστές. Το ίδιο ακριβώς πράγμα θα ήθελα να πετύχω και στον τόπο μου. Ευτυχισμένοι δημότες είναι διαφήμιση για έναν δήμο και πολύ θα ήθελα να το δω αυτό και στον τόπο μου.

  1. Απ όσο γνωρίζω εκτός από την εταιρεία σας έχετε και μία παράλληλη εργασία, πως πιστεύεται ότι μπορείτε να ανταπεξέρχεστε στις υποχρεώσεις σας;

Η αλήθεια είναι ότι από την πανδημία και μετά οι ρυθμοί της ζωής μου είναι τρελοί, μέσα σε 2 χρόνια έχω καταφέρει με τον συνεργάτη μου να στήσουμε κάτι πάρα πολύ ωραίο και πλέον είμαι σε θέση να πω ότι η σιγουριά που παίρνω απ όλη την εταιρεία μου επιτρέπει το κάτι παραπάνω, να προσπαθήσω για το κάτι καλύτερο και για τον δικό μου τόπο.

  1. Τι πιστεύει η οικογένεια σας για αυτή σας την απόφαση; Σας στηρίζει;

Η οικογένεια μου στην αρχή ήταν πολύ αρνητική στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας μου. Η βασική τους ένσταση ήταν το πως θα ανταπεξέλθω ταυτόχρονα σε όλες μου τις υποχρεώσεις. Όταν τους εξήγησα ότι κάποιες φορές θέλει αυτοθυσία για να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες ζωής καθώς επίσης και το σκεπτικό μου τότε νομίζω απέκτησα του πρώτους 5 ψηφοφόρους μου!

  1. Γιατί ένας νέος 30 χρονών τόσο δραστήριος να θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά στην πιο παραγωγική του ηλικία;

Αυτή είναι πολύ ωραία ερώτηση για να πω κάποια πράγματα που ήθελα να εκφράσω από την αρχή της συνέντευξης μας. Όπως είπε κάποιος φίλος πρόσφατα το 2000 πιστεύαμε ότι το 2023 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα. Τελικά το 2023 παλεύουμε για να έχουμε στις στοιχειώδης συνθήκες διαβίωσης. Θέλω πραγματικά να προσπαθήσω και από την δικιά μου σκοπιά να αλλάξω κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Αν όντως εκλεγώ και στο τέλος της θητείας μου έχω καταφέρει να πετύχω έστω και ένα από τα πράγματα που έχω στο μυαλό μου θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που θα έχω συνεισφέρει στον ελάχιστο βαθμό να βελτιωθεί το ποιοτικό επίπεδο ζωής μας

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.