Ωραιόκαστρο: Γιατί να ψηφίσω Λαϊκή Συσπείρωση;

Ωραιόκαστρο: Γιατί να ψηφίσω Λαϊκή Συσπείρωση; Του Κουτσούνη Χαράλαμπου

Στις 8 Οκτώβρη, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Δυναμώνουμε την πραγματική εργατική αντιπολίτευση, δυναμώνουμε την δική μας φωνή!

Η  Λαϊκή Συσπείρωση  την τετραετία που πέρασε, (και όχι μόνο αυτή) ήταν και είναι η μόνη σταθερή Δημοτική πολιτική παράταξη που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκανε συμμαχίες με κανέναν, δεν άλλαζε απόψεις ή και ψήφο από συμβούλιο  σε  συμβούλιο.

Ήταν και θα είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτοκτηνοτρόφων, τοπικών κοινωνιών νερό, φωτοβολταϊκά, κ,α,).

Η υγεία, η παιδεία η ποιότητα ζωής, ο πολιτισμός,και η νεολαία, για την Λαϊκή Συσπείρωση είναι κυρίαρχα ζητήματα και τα προβλήματά τους απαιτούν άμεσες λύσεις.  Κανείς από τους άλλους διεκδικητές δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση (πέρα από λόγια και μακέτες), ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένως έχει καταθέσει προτάσεις που καταψηφίστηκαν.

Στην έναρξη αυτής της τετραετίας η  Λαϊκή Συσπείρωση ήταν 7η παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο και  μετά την αυτοδιάλυση και των μεταγραφών έγινε πλέον η 2η. Σε αυτά τα τέσσερα  χρόνια  κατέθεσε εκατοντάδες ερωτήσεις και δεκάδες ψηφίσματα, με αποκορύφωμα το τελευταίο που αφορούσε την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στις βάρβαρες (μνημονικές)  επιθέσεις που έχει υποστεί η ζωή και το εισόδημά των συνταξιούχων.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  με δική μου παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/5/2023 κατέθεσε στο Προεδρείο το κείμενο της  Διεθνούς Ένωσης Συνταξιούχων(TUI), που προσδοκούσε πέραν της κατανόησης και την στήριξη. Αυτό το κείμενο το παρέλαβαν και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις.

         Το διαβιβαστικό όπως κατατέθηκε:    

«Κύριε Δήμαρχε

Σας κοινοποιούμε το κείμενο, το οποίο προσυπογράφει η διοίκηση του σωματείου μας και το οποίο περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις μας για την κατάσταση που βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας μας, καθώς και τα βασικά μας αιτήματα, την υλοποίηση των οποίων διεκδικούμε.

Το κείμενο αυτό συνετάχθη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, εγκρίθηκε από την Διεθνή Ένωση Συνταξιούχων(TUI) και θα κατατεθεί στις αρχές  του Μάη 2023 στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις Ευρωπαϊκές Ενώσεις της Διεθνούς Ένωσης Συνταξιούχων, της Ευρώπης.

Προσδοκούμε, πέραν της κατανόησης σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ενεργήσετε ώστε και με απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, να προωθήσετε την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων  μας.

Με εκτίμηση

Για την διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Ρέβας  Βασίλης                             Κουτσούνης   Χαράλαμπος »

Ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες συμπολίτες μας, το προεδρείο του  το αγνόησε και δεν το έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ίδια ευθύνη έχουν και οι άλλες παρατάξεις που ενώ ήταν γνώστες του κειμένου το αγνόησαν και αυτές, εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ψήφισμα στήριξης των Συνταξιούχων.

Αυτό το ψήφισμα λοιπόν.

Δεν ψηφίστηκε ποτέ (εκτός από δυο που το υπερψήφισαν)! Γιατί; Απλά  δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν ακόμα και αν αφορά  δικούς τους ανθρώπους.

Οι ανεξάρτητοι! Οι υπερκομματικοί!

Αλλά αυτοί είναι!!!!

* Ο Κουτσούνης Χαράλαμπος (Μπάμπης)  είναι: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο  Ωραιοκάστρου και Γεν. Γραμματέας του  Συνδέσμου  Συνταξιούχων ΙΚΑ ( Η ΕΝΟΤΗΤΑ)

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.