Ωραιόκαστρο: Για 10 μέρες ένα flashback μνήμης και συναισθημάτων αποτυπωμένα σε καμβά

Ωραιόκαστρο: Για 10 μέρες ένα flashback μνήμης και συναισθημάτων αποτυπωμένα σε καμβά

Η ζωγράφος Μάρη Βεργουλίδου ξεδιπλώνει συναισθήματα και μνήμες μέσα απο μια ακόμη έκθεσή της που θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέσα απο τα έργα της στο Ωραιόκαστρο απο 6 Σεπτεμβρίου 2023 και για δέκα συνεχόμενες ημέρες.

Η καλλιτέχνης μας μίλησε στο oraiokastro24.gr για τη μέχρι τώρα πορεία της και για τις τελευταίες της δημιουργίες :

Η γνωριμία μου με τη ζωγραφική έγινε στα μαθητικά μου χρόνια. Στο μάθημα των τεχνικών. Έτσι, το είδα σαν ένα μέσο να εκφράζομαι, και από τότε, ο, τι μου άρεσε, ο, τι με προβλημάτιζε, ή ο, τι σκεφτόμουν, το ζωγράφιζα. Αργότερα, μου γεννήθηκε η επιθυμία να μάθω περισσότερα. Έτσι, αποφάσισα να πάω στο εργαστήρι του Στέλιου Μαυρομάτη, όπου για πέντε χρόνια, μαθήτευσα κοντά του.
Συμμετείχα σε εκθέσεις ομαδικές, και μετά από δική του παραίνεση,, έκανα και πολλές ατομικές, με κυρίαρχο το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αλλά ασχολήθηκα και με άλλα θέματα, όπως με την ποίηση του Νίκου Καββαδία, με έργα που αφορούσαν την ποίηση του, επίσης, ασχολήθηκα με πορτραίτα ανθρώπων του λόγου και της τέχνης, αλλά και με τα τρένα.
Η έκθεση αυτή που θα παρουσιάσω τώρα, με τίτλο διαδρομές, είναι πολυθεματική.
Είναι διαδρομές του νου και της καρδιάς. Από τύπωσα, ο, τι με έκανε να χαρώ, με προβλημάτισε, μου προκάλεσε λύπη ακόμη και αντίδραση.
Σαν ένα flashback μνήμης και συναισθημάτων.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.