Ωραιόκαστρο: Δραστική μείωση δημοτικών τελών επικαλείται ο δήμαρχος αλλά η αλήθεια έρχεται απο τον αντιδήμαρχο οικονομικών, βίντεο

Ωραιόκαστρο: Δραστική μείωση δημοτικών τελών επικαλείται ο δήμαρχος αλλά η αλήθεια έρχεται απο τον αντιδήμαρχο οικονομικών, βίντεο

Με αφορμή αυτό στο προσκήνιο έρχονται ερωτήματα που απασχολούν :

  • Σε τι ποσοστό επιχειρήσεων και ποιας μορφής επιχειρήσεων αφορά η μείωση δημοτικών τελών;
  • Τι γίνεται με τα δημοτικά τέλη σε Ωραιόκαστρο;
  • Τι έγινε με τις νέες επιχειρήσεις που δεν θα πλήρωναν δημοτικά τέλη τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας τους;
  • Τι έγινε με την επιστροφή δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές την περίοδο της καραντίνας;

Σε δραστική μείωση των δημοτικών τελών για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου οτι προχώρησε η διοίκηση έπειτα απο το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Απο το 2023 τα δημοτικά τέλη για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας και λιγότερες στην Μυγδονία, μειώνονται από 0,60 ευρώ / τ.μ. στα 0,10 ευρώ / τ.μ

Μια μείωση “φαινομενική” επι της ουσίας καθώς όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Καρασαββίδης Δημήτρης δεν θα αλλάξει τίποτα προς το ταμείο του δήμου διότι με τον νέο νόμο πλέον δηλώνονται υποχρεωτικά όλα τα τετραγωνικά μέτρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στον δήμο, που μέχρι τώρα ήταν τα περισσότερα μέτρα τους αδήλωτα.
ΆΡΑ  οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θα πληρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσό και πάλι.

Ίδια παραμένουν τα δημοτικά τέλη όπως τα προηγούμενα χρόνια όπου αποφασίστηκε μείωση των δημοτικών τελών, μετά την αύξηση που όρισε η προηγούμενη διοίκηση αύξηση 33% Μείωση κατά 11,4% για τις επιχειρήσεις και κατά 16,67% για τα νοικοκυριά του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Για τις επιχειρήσεις του Ωραιοκάστρου όχι μόνο δεν υπάρχει καμία μείωση αλλά αθέτησε την προεκλογική του δέσμευση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης ότι θα υπήρχε απαλλαγή δημοτικών τελών για τις νέες επιχειρήσεις τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας τους.
Η αθέτηση αυτή πιστοποιείται με αποδείξεις απο τους επαγγελματίες.

Ομοίως όπως όρισε η νομοθετική πράξη, η οποία υλοποιείται έπειτα απο απόφαση δημοτικού συμβουλίου, η οποία πάρθηκε, επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τα δυο χρόνια καραντίνας θα έπρεπε να τους επιστραφούν τα δημοτικά τέλη που κατέβαλαν.
Δεν έγινε ΠΟΤΈ καμία επιστροφή όσο και αν ζητήθηκε επίμονα απο τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου.

Ακολουθεί η εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών Δημήτρη Καρασαββίδη, στη οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση οι τρίτεκνες οικογένειες να συμπεριληφθούν στις “ευπαθείς ομάδες”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.