Ωραιόκαστρο: Εκδήλωση Συμβουλίου Νέων για Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Ωραιόκαστρο: Εκδήλωση Συμβουλίου Νέων για Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Το Συμβούλιο Νέων Ωραιοκάστρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ στον δήμο Ωραιοκάστρου. Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί ορόσημο δημιουργίας και καθοδήγησης αλλά και ανάπτυξης για την νεολαία του τόπου μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες  διαφόρων κλάδων, αλλά και να παρακολουθήσουν ομιλίες και εργαστήρια από ειδικούς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Την εκδήλωση ανοίγει ο Κωνσταντίνος Κότιος από το Labora, ένας φορέας που ειδικεύεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό, με ένα σεμινάριο με αποδεδειγμένα μεγάλη επίδραση σε μαθητές, γονείς και φοιτητές. Το θέμα του είναι «Επαγγέλματα με Μέλλον και Αποδοτική Μελέτη» και αναλαμβάνει να επεξηγήσει τα δεδομένα της σημερινής αλλά και αυριανής αγοράς εργασίας και παράλληλα να δώσει χρήσιμες συμβουλές με διαδραστικό τρόπο για την αποδοτική μελέτη και την διαχείριση του χρόνου και των προτεραιοτήτων.

Όμως δεν τελειώσαμε εδώ! Το σεμινάριο ακολουθούν δύο WORKSHOPS (εργαστήρια) που θα στελεχώσει η ομάδα του Labora. Οι θεματικές που θα καλύψουν είναι:

  1. Βιογραφικό και Linkedin: Ένας πλήρης οδηγός προετοιμασίας
  2. Τα 3 βήματα για την αναζήτηση του κατάλληλου Μεταπτυχιακού

Το συμβούλιο μας έδωσε μια υπόσχεση, να δημιουργήσει και να προσφέρει στη νεολαία του τόπου μας. Ως νέοι βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις μιας χρόνιας παθογένειας, αυτής της έλλειψης σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού. Για αυτό ξεκινάμε τη νέα χρονιά, με αυτήν την ημερίδα φτιαγμένη από νέους για τους νέους!

Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές τους επιλογές, ενώ δημιουργούν χρήσιμες επαφές και δικτυώνονται με τους επαγγελματίες της περιοχής τους. Μέσω του σεμιναρίου και των workshops, μια ομάδα ειδικών με πολυετή εμπειρία στον χώρο, θα συμβουλέψει και θα καθοδηγήσει τους νέους στα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, αλλά και στο επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης τους.

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 14/01/2024 στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.