Ωραιόκαστρο: Εκτεθειμένη η δημόσια υγεία – Αδιαφορία αντιδημάρχου / Καταγγελία τ. συμβούλου

Ωραιόκαστρο: Εκτεθειμένη η δημόσια υγεία –
Αδιαφορία αντιδημάρχου / Καταγγελία τ. συμβούλου

Καταγγελία  κατέθεσε η τοπική σύμβουλος Ωραιοκάστρου Μαρία Τοψή για παρατημένους αμιαντοσωλήνες εντός κατοικημένης περιοχής.

Αποδέκτες η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την κ. Τοψή προέβη σε καταγγελία έπειτα απο παράπονα που τις έκαναν πολίτες, ως τελευταία τους λύση καθώς απο την αντιδήμαρχο καθημερινότητας στην οποία απευθύνθηκαν έλαβαν αδιαφορία.

 

Διαβάστε το ακριβές κείμενο της καταγγελίας της και το σχόλιο της στην ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο FB : 

Αυτήν την τετραετία είναι δύο οι φορές που η σοβαρότητα ενός θέματος με ανάγκασε να προχωρήσω σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.
Η μία αφορούσε την ασφάλεια εκατοντάδων παιδιών .
Η δεύτερη έγινε χθες και αφορά την δημόσια υγεία και την εγκληματική αδιαφορία της διοίκησης και συγκεκριμένης αντιδημάρχου.

Ακολουθεί η καταγγελία, φωτογραφικό υλικό, καθώς και απόσπασμα μελέτης του καθηγητή Γκελη για το μέγεθος του κινδύνου για την υγεία από το συγκεκριμένο υλικό.


Προς: Επιθεώρηση περιβάλλοντος
Αποκεντρωμένη διοίκηση
Υπουργείο υγείας

Εδώ και είκοσι ημέρες έχουν τοποθετηθεί στην οδό Ηρακλείου και Ρούμελης στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης οι σωλήνες αμιάντου που σας επισυνάπτω.
Η συμβολή των οδών βρίσκεται μέσα σε κατοικήσιμη περιοχή.
Οι κάτοικοι επανειλημμένα εδώ και είκοσι μέρες διαμαρτύρονται στην αντιδήμαρχο καθημερινότητας κυρία Σοφία Δημητριάδου προκειμένου να απομακρύνει το επικίνδυνο για την δημόσια υγεία υλικό.
Η αντιδήμαρχος επιδεικτικά αδιαφορεί και αρνείται να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα, δηλώνοντας μη αρμόδια.
Σας παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην εκτίθεται σε τόσο σοβαρό κίνδυνο η υγεία των πολιτών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τοψή Μαρία
Τοπική σύμβουλος Ωραιοκάστρου
*προβαίνω σε αυτήν την καταγγελία έπειτα απο υπόδειξη πολιτών οι οποίοι απευθύνθηκαν στην αρμόδια αντιδήμαρχο και έλαβαν μόνο αδιαφορία.

{ Απόσπασμα μελέτης του καθηγητή Γκελη για το μέγεθος του κινδύνου για την υγεία απο αμιαντοσωλήνες, ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη μελέτη }
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.