Ωραιόκαστρο: Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ωραιόκαστρο: Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο Δήμο Ωραιοκάστρου κατέγραψε σημαντική άνοδο, με 253 περισσότερους συνδημότες μας που εμπιστεύτηκαν τη Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου, με αύξηση ποσοστού 33,96% από τις προηγούμενες εκλογές. Εξίσου σημαντική ήταν και η άνοδος του Περιφερειακού Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατέγραψε άνοδο στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο 7,59% από 5,47% το 2019.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου κατάφερε να επανεκλεγεί ο Δημοτικός της Σύμβουλος, παρά τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες με το 43% και τη μείωση των Δημοτικών Συμβούλων από 33 σε 29.

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και τους καλούμε όλους και όλες να συμπορευτούν μαζί μας στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, όλους εκείνους που θα δοθούν εντός αλλά και εκτός των αιθουσών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων, στους δρόμους, τις γειτονιές μας, τα σωματεία και τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μπήκαν θαρρετά μπροστά σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, στο πλάι του λαού της περιοχής μας για τη διεκδίκηση των αναγκών του.

Τα δύσκολα είναι μπροστά για τον λαό σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό το λόγο τα “χαμόγελα” για το εκλογικό αποτέλεσμα γρήγορα θα εκλείψουν, γιατί σε μεγάλα τμήματα του λαού δυναμώνει η ανασφάλεια, η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που οξύνει συνεχώς τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα. Ο εργατικός – λαϊκός κόσμος που για αποπροσανατολιστικούς λόγους ψήφισε συγκεκριμένους υποψήφιους των αστικών κομμάτων, δεν σημαίνει ότι τους έδωσε «λευκή επιταγή».

Η ανανέωση της θητείας του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, όπως και τα σημαντικά ποσοστά που έλαβαν οι παρατάξεις των Αταμιάν και Σκαρλάτου:

  • Δε σημαίνει ότι οι δημότες του Ωραιοκάστρου και των γύρω περιοχών δίνουν άλλοθι στην πολιτική που υπηρέτησαν όλοι τους, είτε από τη θέση τους στη δημοτική αρχή, είτε από την στάση που κράτησαν ως αντιπολίτευση.
  • Δε σημαίνει ότι οι δημότες του Ωραιοκάστρου ξεχνούν τα μεγάλα προβλήματα υποδομών του Δήμου μας, στην οδοποιία, την ανυπαρξία καθαριότητας, το τεράστιο πρόβλημα της υδροδότησης, τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία και στις δομές υγείας.
  • Δε σημαίνει ότι οι δημότες του Ωραιοκάστρου αθωώνουν την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν όλοι αυτοί και με τη θητεία τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που θα είναι σε πλήρη σύμπνοια με το αντιλαϊκό πρόγραμμα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων. Ενδεικτικό της σύμπνοιας και της απόπειρας ενσωμάτωσης των λαϊκών συνειδήσεων στο Δήμου Ωραιοκάστρου, ήταν τα «υπερκομματικά» τους ψηφοδέλτια, όπου πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική των υποψηφίων της ΝΔ, συμπράττοντας με τους Τσακίρη και Αταμιάν, όπως και για πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναζήτησαν πολιτική στέγη κάτω από τον μεγαλοεπιχειρηματία Σκαρλάτο, υπό την ταμπέλα του υποτιθέμενου «ανεξάρτητου».

 

Το συμπέρασμα είναι ότι μία αποτυχημένη Δημοτική Αρχή που πρόσκειται στη Ν.Δ., δεν αντιμετωπίζεται με μία άλλη της ίδιας πολιτικής κατεύθυνσης, είτε με μία τρίτη που αντικειμενικά έπαιξε το ρόλο του «λαγού» της πρώτης.

Το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας θα κληθεί να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024. Εκεί αποτυπώνεται η ίδια πολιτική που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για το λαό έργα και υποδομές στο βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου και των ματωμένων πλεονασμάτων.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, σε προοδευτικό κόσμο που οδηγήθηκε στην απογοήτευση των μεθοδευμένων ψευδαισθήσεων και των αυταπατών των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων. Η ελπίδα για το λαό είναι ο δρόμος της αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, των εργατικών – λαϊκών αγώνων σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Συνεχίζουμε δυναμικά για τις μάχες του επόμενου διαστήματος, για τις πραγματικές ανάγκες του λαού, των δημοτών του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα πραγματικά συμφέροντα των οποίων θα υπηρετήσουμε και με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.