Ωραιόκαστρο: Η πρώην αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου “απολογείται” στους ψηφοφόρους της

Ωραιόκαστρο: Η πρώην αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου “απολογείται” στους ψηφοφόρους της

Την ανάγκη να απολογηθεί απέναντι στους ψηφοφόρους της και σε όλη την τοπική κοινωνία ένιωθε η πρώην αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου κ. Μαρία Τοψή έπειτα απο το χθεσινό συμβούλιο.

Η πρόσκληση που στάλθηκε στους συμβούλους έγραφε:
Συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση διαφόρων θεμάτων

Κατα την διάρκεια του συμβουλίου η πρόεδρος πολλές φορές παρότρυνε τους τοπικούς συμβούλους να μην μπαίνουν σε διαδικασία διαλόγου – συζητήσεις  και όταν ήρθε η στιγμή να αποφασίσουν για ένα θέμα η πρόεδρος είπε ότι δεν γίνεται να παρθεί απόφαση καθότι δεν ήταν όλοι τοπικοί σύμβουλοι παρών και γιατί το θέμα το οποίο τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης.
Η συνεδρίαση έγινε κανονικά, υπήρχε απαρτία, συμμετείχαν 8 σύμβουλοι και τρεις απουσίαζαν. Ο ένας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και οι άλλοι δυο λόγω αδυναμίας σύνδεσης. 

Διαβάστε αναλυτικά την “απολογητική” ανάρτηση της κ. Τοψή που παραθέτει και την πρόσκληση του συμβουλίου και το βίντεο με όλη την συνεδρίαση :

Δεν ξέρω πόσος είναι ο κόσμος που παρακολουθεί τα τοπικά συμβούλια την στιγμή που συμβαίνουν και αν έχουν σφαιρική άποψη, αλλά μετά το σημερινό νιώθω έντονη την ανάγκη να απολογηθώ σε όσους με ψήφισαν.
Σήμερα αφιερώσαμε 1,5 ώρα στο συμβούλιο για ΣΥΖΗΤΗΣΗ και ΛΗΨΗ αποφάσεων με θέμα: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, βάση της πρόσκλησης που λάβαμε ως μέλη του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου.
Σε αυτά τα διάφορα θέματα που συζητήθηκαν η πρόεδρος δεν επέτρεψε να πάρουμε αποφάσεις γιατι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, προφασιζόμενη οτι δεν είναι παρών όλα τα μέλη του συμβουλίου. Το συμβούλιο έγινε γιατί υπήρχε απαρτία.
Όπως αναγράφει η πρόσκληση βάση καταστατικού σε κάθε συμβούλιο έχουμε συζήτηση και λήψη απόφασης των θεμάτων.
Πλέον κάθε νόμιμη διαδικασία καταπατάτε απο την πρόεδρο. Δυστυχώς εκτός απο τον προσωπικό μου χρόνο χάνουμε πολύτιμο χρόνο επίλυσης των προβλημάτων του τόπου μας.
Απολογούμαι σε όλους στους συμπολίτες μου γιατί δεν ήταν αυτός ο στόχος μου όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους να αλλάξει.

Σας παραθέτω το σημερινό θέατρο του παραλόγου:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.