Ωραιόκαστρο: Κατά τον δήμαρχο το λάθος του Πράσινου Ταμείο χρεώνεται στους πολίτες

Ωραιόκαστρο: Κατά τον δήμαρχο το λάθος του Πράσινου Ταμείο χρεώνεται στους πολίτες

Σταματημό δεν έχει η συνέχεια που δίνεται έπειτα απο την συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης στον ραδιοφωνικό παραγωγό Γρηγόρη Σερέτη και στην εκπομπή του Focus FM “Κόντρα στο σύστημα”

Μεταξύ των όλων άλλων εντάσεων που δημιουργήθηκαν κατα την διάρκεια  της συζήτησης, με κύριο θέμα την ακαταλληλότητα του νερού στο δημοτικό διαμέρισμα Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου και το υπέρογκο ποσό των 430.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας του Μελισσοχωρίου ο Γρηγόρης Σερέτης και ως κάτοικος της περιοχής ζήτησε απο τον δήμαρχο να του αιτιολογήσει το ποσό των 43.524.000 € που ήταν αναρτημένο στην επίσημη σελίδα του Πράσινου Ταμείου  για έργα στον δήμο (δείτε όλη την συνέντευξη εδώ)

Σήμερα με ανάρτησή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κατηγορεί τον πολίτη – ραδιοφωνικό παραγωγό για το λάθος που το ίδιο το Πράσινο Ταμείο αποδέχθηκε απο πλευράς του.

Δείτε την σχετική ανάρτηση αναλυτικά:

Το Πράσινο Ταμείο για τα … “πράσινα άλογα” ορισμένων. Αφιερωμένο εξαιρετικά !
Έτσι είναι όταν στήνονται υβρεολόγια από κάποιους πάνω σε τεχνικά προβλήματα ενός σάιτ.
Από: Stathis Stathopoulos
Αποστολή: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 1:14 μμ
Θέμα: Σχετικά με ανακριβή δεδομένα Π/Υ ενταγμένων έργων Δ. Ωραιοκάστρου
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας αναφορικά με την διαπίστωση προφανώς ανακριβούς στοιχείου στην εφαρμογή προβολής ενταγμένων έργων που φιλοξενείται στην διαδικτυακή πύλη του Πράσινου Ταμείου, που είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπικό Μέσο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, με βάση την ενημέρωση που έχουμε από την ανάδοχο εταιρία, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας η εν λόγω εφαρμογή βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης, προκειμένου να ενσωματωθούν οι εντάξεις έργων που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό, περιστασιακά, οι αναζητήσεις έργων που πραγματοποιούνται με την χρήση των φίλτρων που διαθέτει η εφαρμογή, να επιστρέφουν ανακριβή αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στους πραγματικούς προϋπολογισμούς των ενταγμένων έργων.
Ειδικότερα για το πρόβλημα που παρατηρήθηκε σε ενταγμένο έργο του Δήμου Ωραιοκάστρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την αναφορά που εξήχθη από την βάση δεδομένων, ο εν λόγω δήμος διαθέτει ενταγμένο έργο που αφορά στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (ΑΔΑ Ένταξης 9ΑΒΨ46Ψ844-ΒΘ4) συνολικού προϋπολογισμού 430.744,00 ευρώ και όχι 43.074.400 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε από εσάς και από επισκέπτες της διαδικτυακής πύλης. Θα ήμασταν ευτυχείς αν είχαμε τη δυνατότητα να μπορούμε να διαθέτουμε τέτοια ποσά ανά Δήμο, είναι, όμως, γνωστό ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός μας περιορίζεται στο 2,5% μόλις των διαθεσίμων μας, ήτοι σε ποσά μεταξύ 115-140 εκ. ευρώ ετησίως από το 2019 ως σήμερα για όλη τη χώρα.
Προς αποφυγή λήψης εσφαλμένων αποτελεσμάτων, η ανωτέρω εφαρμογή έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης. Η ενημέρωση αυτή κοινοποιείται και στην ανάδοχο εταιρία, προκειμένου να παραπέμψετε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο προς αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας των Π/Υ έργων του εν λόγω Δήμου.
Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.
Στάθης Σταθόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου
Άμεση ήταν η απάντηση απο τον Γρηγόρη Σερέτη που με σκληρή γλώσσα του δόθηκε μέσα απο την ραδιοφωνική του εκπομπή:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.