Ωραιόκαστρο :Καταγγελία – Κατέστρεψαν δέντρα σε σχολείο – Η απάντηση του προέδρου

Γονέας καταγγέλλει οτι κατέστρεψαν τα δέντρα που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του 1ου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου Ωραιοκάστρου:

Οι εργάτες που τα πετσοκοψαν μας είπαν πως τα δέντρα ηταν παράνομα φυτεμένα εκεί !!!!!
Μιλάμε για τουλαγιστον 15 δέντρα τα οποια βρισκόταν μεσα σε σχολικό συγκρότημα. Η σχολική επιτροπή ζήτησε να τα κλαδεψουν γιατί κάποια κλαδια απο αυτα τα πυκνά και ψηλά δέντρα έπεφταν πανω στα cibo που τοποθετηθηκαν για σχολικές τάξεις. Αντι να τα κλαδεψουν προτίμησαν να τα καταστρέψουν. Μη τους ζητήσει κανείς να κλαδεψουν στο δασος…..Αίσχος!
Η απάντηση του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου, Ζαχαριά Άγγελου, δόθηκε άμεσα στο oraiokastro24:

Ο νέος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου ανέλαβε τη διοίκηση του συλλόγου αρχές Οκτωβρίου.

Ύστερα από συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής όπου στεγάζεται το ολοήμερο τμήμα και το κλασικό τμήμα,Οδός Πυθαγόρα,πληροφορηθηκαμε ότι τα δέντρα αυτά εξαιτίας της συψης που έχουν υποστεί , σπάζουν και προκαλούν φθορές στα αυτοκίνητα τους καθώς επίσης και στα κεραμίδια των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου.
Ύστερα από συζήτηση με τους γονείς,πάνω από 10 περιστατικά πτώσης κλαδιών από το βάρος καθώς και Κουκουναριών από μεγάλο ύψος έχουν αναφερθεί στο σύλλογο,περιστατικά που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα για τα νήπια καθώς και για εμάς τους γονείς.
Ύστερα από συζήτηση με τους διευθυντές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού,λάβαμε γνώση ότι πάρα πολλές φορές έχει γίνει ενημέρωση στη δημοτική αρχή για την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων δέντρων, με πρόσφατο περιστατικό ολικής καταστροφής της κεραμιδοσκεπης στις εγκαταστάσεις του δημοτικού και την ελεύθερη εισροή υδάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις στις αίθουσες.
Ύστερα από συζήτηση με ειδικούς επί του θέματος,τα συγκεκριμένα δέντρα κρίνονται ακατάλληλα εξαιτίας της ελλείψεως περιβλήματος κορμού ο οποίος προστατεύει από τη σήψη τα δέντρα,καθώς επίσης και της ιδιαιτερότητας τους να ψηλώνουν πολύ με λεπτό κορμό και φορτωμένα με μεγάλο βάρος κλαδιά.
Στα πλαίσια της ανάπλασης του χώρου για τη βελτίωση της ασφάλειας και της σχολικής εμπειρίας των νηπίων και σε συναίνεση και συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, χαιρετίζουμε αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής του δήμου μας και σε συνεργασία όλων των μερών με το σύλλογο εργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που ικανοποιεί όλα τα μέρη,και πρώτα τα παιδιά μας στα οποία και αναφερόμαστε.
Ήδη έχουν δρομολογηθεί δράσεις δενδροφύτευσης από το σύλλογο στα σημεία με χώμα,στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Δενδροφυτευση με κατάλληλα και ασφαλή δέντρα που θα ομορφυνουν το χώρο και σε συνδιασμό με την ολοκλήρωση ασφαλούς παιδικής χαράς για τα νήπια θα δώσουν τελικά την εικόνα ενός πραγματικού νηπιαγωγείου-κοσμημα για το δήμο μας,έως την ολοκλήρωση του νέου σχολείου το οποίο έχει ξεκινήσει να χτίζεται ήδη από το 2008.
Με σεβασμό και υπευθυνότητα για τα παιδιά μας
Με εκτίμηση και σεβασμό για όλους τους γονείς
Με σεβασμό και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας και τη δημοτική αρχή
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.