Ωραιόκαστρο: Κατεδάφισαν ιστορικό κτίριο του 1939 – Δριμύ κατηγορώ

Θ. Αμανατίδης: ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΆ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ο πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου “Νέα Κοτύωρα” κ. Θεόδωρος Αμανατίδης με ανάρτησή σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει το δικό του δριμύ κατηγορώ για την κατεδάφιση του κτιρίου της κοινότητας Μεσαίου του δήμου Ωραιοκάστρου, το οποίο χρονολογούταν απο το 1939.
Η κατεδάφιση έγινε την Κυριακή 6.6.2021 στις 06:00 το πρωί

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του κ. Θεόδωρου Αμανατίδη: 

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΆ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Ένα ιστορικό κτίριο που χρονολογείται από το 1939 και που γι αυτο αγωνίστηκαν σκληρά οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας με προσωπική εργασία, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο Χαράλαμπο Καλαιτζιδη και τον σύμβουλο Χαράλαμπο Μαρμαριδη για να το κτίσουν δεν υπάρχει πια. Σήμερα Κυριακή το πρωί χαράματα ξεκίνησε ο δήμος Ωραιοκαστρου την κατεδάφιση ΤΟΥ, μόλις που ξημερώνει, ενώ ο κόσμος ηταν ακόμα στα κρεβάτια του, άκουσαν έναν υποκοφω θόρυβο, ηταν αυτοι που με τον φορτωτη γκρεμιζαν ύπουλα την κοινοτητα λες και τους κυνηγούσαν.
Το κτίριο αυτό ήταν από τα τρία τελευταία κτίσματα που απέμειναν από τους παππούδες μας, ήταν το διοικητήριο της πρώην κοινότητας ΜΕΣΑΊΟΥ με τους οικισμούς Μεσαίο, Πετρωτο και Μονολοφο που λειτούργησε έως το 2010 και στο τέλος ως ταχυδρομείο. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΆΞΕΙ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑΙΟΥ.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΊΔΗΣ ΛΑΖΑΡΊΔΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,
ΛΑΖΑΡΊΔΗΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ,
ΣΥΜΕΩΝΊΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ
ΤΖΗΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΗΛΙΑΣ ΠΟΤΟΥΡΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΤΣΗΣ. Το κτίριο αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα ιστορικό μουσείο ή ένα κέντρο φιλοξενίας. Εκτός από την ιστορικότητα του ήταν και ο τόπος συνάντησης των κατοικων τις περιοχης. ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΈΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΉ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΊΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ Η ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΑΊΟΥ ΓΙΑΤΊ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΔΕΝ ΓΡΆΦΕΤΑΙ ΜΌΝΟ ΣΕ ΒΙΒΛΊΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΌΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ. Στο χωριό αυτό ο πολιτισμός είναι ακόμα στην δεκαετία του 1950 ΚΡΊΜΑ ΚΡΊΜΑ ΚΡΊΜΑ.

ΈΝΑ ΜΕΓΆΛΟ

ΜΠΡΆΒΟ

ΣΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΠΑΝΤΕΛΉ ΤΣΑΚΙΡΗ ΠΟΥ ΕΚΤΈΛΕΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΏ ΣΤΙΣ 6 Η ΏΡΑ ΤΟ ΠΡΩΊ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 6 ΙΟΥΝΊΟΥ 2021 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΛΈΦΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΜΈΣΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΊΡΙΟ ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΈΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΎΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΡΏΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ

ΚΑΙ ΠΆΛΙ

Συγχαρητήρια !!!

Θεόδωρος Αμανατίδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.